Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης του αιτήματος για τον Παναγιώτη – Ραφαήλ

Μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για το θέμα των νοσοκομείων το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), ο πρόεδρος κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, απαντώντας σε ερώτηση για το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο και την περίπτωση του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ Γλωσσιώτη , ο κ. Εξαδάκτυλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν μπορούμε να μη σεβόμαστε ή να αμφισβητούμε τις αποφάσεις των ανωτάτων γνωμοδοτικών οργάνων της Πολιτείας. 

Μπορούμε ενδεχομένως να ξαναζητήσουμε να επανεξετάσουν την περίπτωση. Θα πρέπει όμως να σεβόμαστε αυτές τις αποφάσεις.

Όλοι ευχόμαστε το καλύτερο για όλους τους ασθενείς μας και ειδικά για τον συγκεκριμένο μικρό ασθενή, αλλά δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι ποιο είναι το καλύτερο.

Είμαι σίγουρος ότι οι συνάδελφοι που απαρτίζουν το Α.Υ.Σ., έχουν φροντίσει με κάθε τρόπο, έχουν μελετήσει συστηματικά και διεξοδικά όλες τις παραμέτρους και εφόσον κατέληξαν σε αυτή την απόφαση, είναι αυτή που εξυπηρετεί την υγεία του μικρού ασθενούς».

Γονείς Παναγιώτη Ραφαήλ: «Θα πάρουμε εμείς την ευθύνη για τη θεραπεία»

«Έρχονται αυτοί οι άνθρωποι να μας πουν για βιβλιογραφίας. Αφήστε μας να το πάρουμε πάνω μας. Θα πάρουμε εμείς την ευθύνη όπως κάθε τέσσερις μήνες με τη θεραπεία που του κάνουμε. Έχω το παιδί μου στην αγκαλιά μου και το δίνω ανά τέσσερις μήνες μέσα στο χειρουργείο και εγώ ο ίδιος βάζω υπογραφή ότι εγώ ο ίδιος φέρω την ευθύνη αν συμβεί κάτι μέσα στο χειρουργείο.

Αφήστε μας να υπογράψουμε και αυτό το χαρτί, να πάρει το παιδί τη γονιδιακή θεραπεία. Γιατί μας πολεμούν έτσι; Δεν μπορώ να το καταλάβω είναι ντροπή τους. Υπάρχει ιατρική γνωμάτευση από γιατρούς, η οποία μιλάει για τη θεραπεία και όχι για αντενδείξεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής από τη βοήθεια του κόσμου έχει μαζευτεί 1,3 εκατομμύρια ευρώ.

«Δεν μπορώ να το συλλάβω. Είναι αδιανόητο. Δηλαδή τι να κάνω; Να βγάλω το παιδί σε ένα μια εκπομπή και να το αφήσω πάνω στο τραπέζι για να το δουν; Δηλαδή πρέπει να κάνω τσίρκο το παιδί μου; Έχω σταθεί με αξιοπρέπεια, δεν έχω βρίσει κανένα, αλλά τι να κάνω; Αυτή την στιγμή πολεμούν το παιδί μου. Ρίχνουν ψεύδη στοιχεία στο διαδίκτυο. Αφήστε μας να τα μαζέψουμε εμείς τα λεφτά. Ο κόσμος μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη στήριξη του», δήλωσε ο μπαμπάς του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ, Γιώργος Γλωσσιώτης, σε δηλώσεις του στο newsbeast.gr.