Αρχική Infokids Υγεία Πέντε εργαζόμενοι νόσησαν από ιλαρά στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Πέντε εργαζόμενοι νόσησαν από ιλαρά στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Τεσσερις γιατροί και ένας τεχνολόγος νόσησαν τις τελευταίες ημέρες με ιλαρά στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ενώ μία από αυτούς νοσηλεύεται με επιπλοκές πνευμονίας.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, κ. Ηλίας Σιώρας, προειδοποιεί όσους έχουν γεννηθεί μετά το 1975 και έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, να σπεύσουν να κάνουν και τη δεύτερη.

Στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες έχουμε περισσότερα από 1.100 κρούσματα, από τα οποία τα 220 αφορούν ενήλικα άτομα 25 έως 44 ετών.

Περίπου 30 από αυτά αφορούν επαγγελματίες Υγείας, οι οποίοι είναι προφανώς ατελώς ή μη εμβολιασμένοι.

Η άλλη μεγάλη εστία κρουσμάτων είναι οι κοινότητες Ρομά, στις οποίες έχουν καταγραφεί εκατοντάδες κρούσματα σε βρέφη, παιδιά και νεαρούς ενηλίκους καθώς και δύο θάνατοι, ενός βρέφους και ενός 17χρονου.

Παρόλο που ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) είχε απευθύνει έκκληση για εμβολιασμό στους γιατρούς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, αποτελεί απορίας άξιο το γιατί νοσούν τα συγκεκριμένα άτομα. Πάντως, η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλει πως λόγω έλλειψης πιστώσεων δεν υπάρχουν αντιδραστήρια προκειμένου να μάθουν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων αν έχουν αντισώματα ή όχι στην ιλαρά.

Η κ. Σιώρας, ωστόσο, λέει ότι η εξέταση των αντισωμάτων, μέσω της οποίας μπορεί να διαπιστωθεί αν έχει γίνει ή όχι ο απαραίτητος εμβολιασμός, δεν αποτελεί πανάκεια, γι'αυτό δίνει έμφαση στον προληπτικό εμβολιασμό.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter