Πίστευε ότι ο κορωνοϊός δεν είναι κάτι τόσο σοβαρό μέχρι που ο 10χρονος γιος της χρειάστηκε να νοσηλευτεί

Η Christina Prachniak, μια μαμά που μεγαλώνει μόνη της τα δύο της παιδιά στη Φλόριντα, έζησε στιγμές μεγάλης αγωνίας πριν από λίγο καιρό, όταν ο 10χρονος γιος της νόσησε από κορωνοϊό. Δυστυχώς, οι επισκέψεις των δύο στα νοσοκομεία δεν είναι σπάνιες, επειδή το παιδί έχει άσθμα, με αποτέλεσμα να έχει χρειαστεί νοσηλεία στην εντατική και στο παρελθόν, ωστόσο μέχρι πρότινος, με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή το πρόβλημα ξεπερνιόταν σχετικά εύκολα.

Αυτή τη φορά, όμως, ήταν διαφορετικά. Η μητέρα, όπως αποκάλυψε στο scarymommy.com, δεν γνωρίζει πώς ακριβώς νόσησε το παιδί, ωστόσο λέει ότι πιθανώς να κόλλησε σε κάποιον παιδότοπο με τραμπολίνο που είχαν επισκεφθεί. Λίγες ημέρες αργότερα, το παιδί άρχισε να παρουσιάζει κρίση άσθματος, οπότε τον πήγε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε θετικός και στον Covid-19 μα και στον ιό της γρίπης.

Πριν από λίγο καιρό η Prachniak μοιράστηκε την εμπειρία της δημόσια με σκοπό να απευθύνει στους γονείς έκκληση να προσέχουν περισσότερο τα παιδιά τους -ειδικά αν αυτά αντιμετωπίζουν ήδη κάποιο πρόβλημα υγείας.

“Τη στιγμή που μαθαίνεις ότι το παιδί σου έχει Covid-19 παθαίνεις μια μικρή κρίση πανικού. Έχοντας χάσει τον άνδρα μου πριν από μερικά χρόνια, δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι υπάρχει κίνδυνος να χάσω και το παιδί μου. Κι όμως, υπήρξαν στιγμές που μου πέρασε από το μυαλό. Ειδικά όταν οι γιατροί είπαν ότι μπορεί να τον διασωληνώσουν. Τελικά, 4 ημέρες μετά και χάρη στην κατάλληλη θεραπεία, ο Ben συνήλθε”, λέει η ίδια και στέλνει στους γονείς ένα σημαντικό μήνυμα:

“Θέλω οι γονείς που έχουν παιδιά με άσθμα να προσέξουν πάρα πολύ αυτή την εποχή και να μην το σκεφτούν δεύτερη φορά αν αυτά εμφανίσουν οποιοδήποτε ύποπτο σύμπτωμα -να τα πάνε αμέσως στο νοσοκομείο!” Η ίδια συνιστά, να επενδύσουν οι γονείς και σε ένα καλό οξύμετρο, για να ελέγχουν το οξυγόνο του παιδιού με το πρώτο σύμπτωμα δύσπνοιας. “Το ποσοστό οξυγόνου είναι κάτι που ελέγχουν συνέχεια και στο νοσοκομείο”, λέει η μαμά.

Δηλώνει, επίσης, ότι ανησυχεί τρομερά που τα σχολεία στην Φλόριντα λειτουργούν κανονικά, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να επιβαρύνει τρομερά τη διασπορά και το σκέφτεται πολύ σοβαρά αν θα πρέπει ο γιος της να πάει.

Αυτή τη στιγμή, το παιδί είναι καλά και παραμένει για λίγο ακόμα στο σπίτι του. Η μαμά του, πάντως, επιμένει, ότι αυτό που πέρασαν ήταν η πιο τραυματική, η πιο αγχωτική εμπειρία που βίωσε ποτέ τόσο εκείνη όσο και ο γιος της και νιώθει την ανάγκη να το μεταφέρει αυτό σε περισσότερους γονείς, καθώς, όπως λέει, είχε υποτιμήσει το πόσο σοβαρή μπορεί να είναι αυτή η νόσος.

Οι παραπάνω φωτογραφίες αναδημοσιεύονται στο scarymommy.gr με την άδεια της Christina Prachniak.