Πώς να διοργανώσετε το τέλειο κυνήγι πασχαλινού θησαυρού

Οι διακοπές του Πάσχα πλησιάζουν και τα παιδιά θα έχουν απεριόριστο ελεύθερο χρόνο μιας και τα σχολεία θα κλείσουν για δυο περίπου εβδομάδες. Και μπορεί τα Χριστούγεννα, να είναι πιο δημοφιλή τόσο για την εθιμοτυπία όσο και για τις πολλαπλές δημιουργικές δραστηριότητες με τις οποίες μπορείτε να απασχολήσετε τα παιδιά, το ίδιο όμως δυστυχώς δεν ισχύει και στην περίπτωση του Πάσχα.

Το κατανυκτικό κλίμα των ημερών δεν προσφέρεται για γέλια, οι σχετικές τηλεοπτικές σειρές που περιγράφουν τα Πάθη του Ιησού πριν την Ανάσταση βαραίνουν ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα, το βάψιμο των αυγών είναι μια διαδικασία που ολοκληρώνεται σε ένα 4ωρο, με αποτέλεσμα πολλά πιτσιρίκια να παραπονιούνται ότι βαριούνται να κάθονται κλεισμένα μέσα στο σπίτι.

Κάτι αντίστοιχο είχα και εγώ να αντιμετωπίσω με τις δίδυμες κορούλες μου που δεν αγαπούν τις πασχαλινές διακοπές όσο αυτές των Χριστουγέννων. Μοναδική εξαίρεση είναι η γλυκιά προσμονή για το καθιερωμένο δώρο της νονάς που δεν είναι άλλο από την λαμπάδα και φυσικά το αγαπημένο τους παιχνίδι, τα My Little Pony της Hasbro.

Πέρσι όμως περάσαμε τις πιο διασκεδαστικές οικογενειακές διακοπές του Πάσχα και μάλιστα το μυστικό της επιτυχίας δεν ήταν άλλο από τα My Little Pony. Ναι καλά διαβάσετε! Οι λατρεμένες πολύχρωμες φιγούρες των μικροσκοπικών αλόγων απέκτησαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα ιδιαίτερο πασχαλινό κυνήγι κρυμμένου θησαυρού.

Το κυνήγι του κρυμμένου πασχαλινού αυγού είναι ένα δημοφιλές πασχαλινό έθιμο που μας έρχεται από το εξωτερικό. Πρόκειται για απλό, εύκολο και κατανοητό για όλα τα μέλη της οικογένειας, παιχνίδι που όλη του η φιλοσοφία στηρίζεται στο να κρύψετε στην αυλή ή στο εσωτερικό του σπιτιού σε διάσπαρτα σημεία, μίνι σοκολατένια πασχαλινά αυγά και τα παιδιά καλούνται να τα ανακαλύψουν εντός προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος.

Εμείς λοιπόν, αντί για σοκολατένια αυγουλάκια είπαμε να κάνουμε την ανατροπή και αφού στις διδυμούλες μας αρέσουν τα My Little Pony , σκεφθήκαμε να τα κάνουμε “‘επαθλο” αυτού του ιδιαίτερου κυνηγιού πασχαλινού θησαυρού.

Αφού αγοράσαμε το σετ My Little Pony που μας ζητούσαν διακαώς, ανοίξαμε τη συσκευασία του παιχνιδιού και κρύψαμε τη φιγούρα και τα διακοσμητικά στοιχεία με τα οποία συνοδεύεται σε όλο το σπίτι. Προσοχή! Αυτό πρέπει να το κάνετε είτε όταν τα παιδιά βρίσκονται εκτός σπιτιού είτε όταν κοιμούνται. Έχοντας κρύψει τα παιχνίδια μέσα στο σπίτι, όταν ήρθε η κατάλληλη στιγμή, φωνάξαμε τις μικρές, τους εξηγήσαμε τα διαδικαστικά του παιχνιδιού και πριν προλάβουμε να ολοκληρώσουμε, οι πιτσιρίκες ούρλιαζαν από χαρά και ενθουσιασμό για την πρόκληση που έπρεπε να φέρουν εις πέρας.

Τους δείξαμε τη συσκευασία My Little Pony ώστε να ξέρουν για ποια κομμάτια πρέπει να ψάξουν, τους αποκλείσαμε την πρόσβαση στο μπαλκόνι κα στο πατάρι για λόγους ασφαλείας και τους φορέσαμε από μια σφυρίχτρα ώστε μόλις κάποια από τις δύο βρει ένα κομμάτι να σφυρίξει για να ειδοποιήσει τους υπόλοιπους! Προσπαθήστε να θυμάστε πού τα κρύψατε, γιατί στο τέλος θα πρέπει να ελέγξετε ότι όλα τα παιχνίδια έχουν βρεθεί.

Το τι γέλιο ρίξαμε δεν περιγράφεται! Οι μικρές έτρεχαν πέρα δώθε στο σπίτι και προσπαθούσαν να βρουν τα αντικείμενα My Little Pony με τέτοια προσήλωση και επιμέλεια που ήταν άξια θαυμασμού. Για να μην σας εξομολογηθώ ότι μας έκαναν και παρατήρηση να μην μιλάμε δυνατά όσο ψάχνουν γιατί τους αποσπάμε την προσοχή και χάνουν πολύτιμο χρόνο από το αγαπημένο τους παιχνίδι!

Για να μην μακρηγορώ, περάσαμε μια ώρα ανεμελιάς και οικογενειακής ευτυχίας. Οι μικρές έδειχναν να το απολαμβάνουν και δεν έκαναν ούτε ένα σχόλιο περί βαρεμάρας και ανόητου παιχνιδιού. Όταν επιτέλους βρήκαν όλες τις κρυμμένες φιγούρες, το κυνήγι έληξε πανηγυρικά και στη θέση του στήθηκε ένα πολύωρο παιχνίδι με τα αγαπημένα τους αλογάκια My Little Pony.  Βλέποντάς τες να διασκεδάζουν μάς χάρισαν τις ωραιότερες πασχαλινές οικογενειακές αναμνήσεις για το 2016.

Όπως καταλαβαίνετε, συνταγή επιτυχημένη δεν αλλάζει. Ακολουθώντας το επιτυχημένο περσινό πασχαλινό κυνήγι των κρυμμένων My Little Pony ήδη καταστρώνουμε σχέδια για τη φετινή του διοργάνωση. Και όπως μας ενημέρωσαν φέτος θέλουν να καλέσουν και τις φίλες τους για να τους δείξουν πόσο ωραία παιχνίδια παίζουμε οικογενειακώς.

Αν θέλετε και εσείς να δώσετε μια παιχνιδιάρικη νότα στις πασχαλινές διακοπές των παιδιών σας, η εκδοχή του κυνηγιού των κρυμμένων My Little Pony θα σας δικαιώσει. Είτε παίξετε το παιχνίδι την ημέρα του Πάσχα, είτε οποιαδήποτε άλλη μέρα σας ευχόμαστε να το απολαύσετε και να διασκεδάσετε με την ψυχή σας  όσο και εμείς! Καλό Πάσχα!