Σάλος σε ελληνικό σχολείο: Αντιδράσεις για το «μάθημα» χρήσης γκλοπ και χειροπέδων σε παιδιά Δημοτικού

Τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου προκαλώντας αρνητικά σχόλια και αντιδράσεις από μερίδα γονέων αλλά και εκπαιδευτικών το ιδιαίτερο μάθημα στην χρήση γκλομπ και χειροπέδων, που παρακολούθησαν πριν λίγες μέρες οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λουτρόπολης Θερμής στη Λέσβο.

Στο πλαίσιο του μαθήματος εργαστηρίου δεξιοτήτων «γνωρίζω τα επαγγέλματα», κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος «επισκέφτηκε» το Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής για να διαφημίσει αυτές τις …δεξιότητες.

Αντιδράσεις για το «μάθημα» χρήσης γκλοπ και χειροπέδων σε παιδιά Δημοτικού

Όπως θα δείτε και στις κάτωθι φωτογραφίες που συνοδεύουν την ανακοίνωση του σχολείου για την επιτυχή υλοποίηση του εν λόγω εκπαιδευτικού προγράμματος τα παιδιά ενημερώθηκαν πλήρως για όλες τις εκφάνσεις του επαγγέλματος των λιμενικών.

Στη σχετική ενημέρωση τονίζεται ότι   «πέντε στελέχη του Λιμενικού Σώματος και ο σκύλος ανεύρεσης ουσιών «Κιμ» έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους απαντώντας σε ερωτήσεις, παρουσιάζοντας μοναδικές βιωματικές δράσεις , επιτρέποντας στα παιδιά να υποδυθούν για λίγο το ρόλο του λιμενικού και να κάνουν ό,τι και εκείνοι».

«Προηγήθηκε ενημέρωση σε αίθουσα διδασκαλίας με προβολή power point για το ρόλο και τις δραστηριότητες του Λ.Σ. στις μεγάλες τάξεις και στη συνέχεια όλες οι τάξεις βγήκαν στην αυλή, όπου άρχισε η επίδειξη των δράσεων.

Πώς γίνεται η επικοινωνία με τον ασύρματο, πώς είναι το κράνος ενός λιμενικού της τροχαίας, πώς περνάμε χειροπέδες σε έναν παραβάτη, πώς χρησιμοποιούμε το κλομπ, τι είναι τα αλεξίσφαιρα γιλέκα που φοράνε οι λιμενικοί,

ήταν μερικά από αυτά που παρουσιάστηκαν και – σύμφωνα πάντα με τη διεύθυνση του σχολείου – εντυπωσίασαν τους μαθητές».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι « Εκείνος που απογείωσε την παρουσίαση ( και καταχειροκροτήθηκε) ήταν ο Κυμ, ο σκύλος ανεύρεσης ουσιών (με βαθμό σημαιοφόρου-παρακαλώ ) που μύρισε και βρήκε ένα σακουλάκι με τέτοιες ουσίες κάτω από ένα κώνο».

Αντιδράσεις για τα όσα συνέβησαν στο εν λόγω μάθημα

Η αναδημοσίευση της ανακοίνωσης του σχολείου με την επίμαχη φωτογραφία όπου δείχνουν οι λιμενικοί στους μαθητές πώς χρησιμοποιούνται οι χειροπέδες και τα γκλομπ δημιούργησε αντιδράσεις και πολλοί έσπευσαν να στηλιτεύσουν την εν λόγω πρακτική που “διαφημίστηκε” στους μαθητές.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά μια μαμά “Τώρα γιατί πρέπει 6χρονα παιδιά να μάθουν πώς χρησιμοποιείται το γκλοπ και πώς συλλαμβάνονται παραβάτες ή πώς ο σκύλος ανιχνεύει ναρκωτικές ουσίες δεν μπορώ να καταλάβω…”

Πέρα από τις καταγγελίες γονέων ανακοίνωση εξέδωσε και η Κομματική Οργάνωση Θερμής Λέσβου του ΚΚΕ που μεταξύ άλλων ανέφερε για το συμβάν:

«Αντί να μορφώνονται ουσιαστικά τα νέα παιδιά εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον γι’ αυτόν τον τόπο αποκτώντας τις δυνατότητες και τα εφόδια που θα τους προσφέρουν ένα σίγουρο αύριο, χωρίς ανασφάλεια, ανεργία, χωρίς εγκληματικότητα και παραβατικότητα.

Αντί για όλα αυτά που θα τους εξασφαλίσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια, αυτή η πολιτική δηλητηριάζει τις παιδικές ψυχές τους με σκληρές εικόνες δήθεν κατά της παραβατικότητας, αφού τη θεωρεί δεδομένη και μέρος του σάπιου συστήματος.

Τέτοιο σχολείο ονειρεύονται; Το “ανοιχτό σχολείο στην κοινωνία” που διαφημίζει η κυβέρνηση και το υπουργείο, εμπεριέχει την επίδειξη “δεξιοτήτων” ακόμη και από τα σώματα καταστολής; Αυτή είναι η απαραίτητη γνώση για τα παιδιά μας; Η χρήση κλομπ, χειροπέδων και ο εντοπισμός επικίνδυνων ουσιών με εκπαιδευμένο σκύλο; Κατά τα άλλα έχουν το θράσος να εκφράζουν ευαισθησίες για τη νεανική και ανήλικη παραβατικότητα.

Η διεύθυνση του σχολείου, η διεύθυνση πρωτοβάθμιας, έχουν επίσης βαρύτατες ευθύνες, και πρέπει να λογοδοτήσουν, πρώτα και κύρια στους γονείς και την κοινωνία μας.

Μέσα από τους μαζικούς φορείς γονιών και εκπαιδευτικών, θα παλέψουμε για ένα σύγχρονο σχολείο, που θα μορφώνει αντί να εξοντώνει και να αναπαράγει σάπια πρότυπα».

Διαβάστε επίσης:

Οι γονείς παιδιών που δίνουν μάχη με τον καρκίνο αντιδρούν στην αυτοτέλεια των Ογκολογικών Τμημάτων των Νοσ. Παίδων – Τι ζητούν

Σοκ για 16χρονο στα Πατήσια: Τον μαχαίρωσαν σε στήθος, μηρό και πλάτη – Νοσηλεύεται στο Παίδων (video)

«Το παιδί λιποθυμάει συνέχεια»: Ο τραυματισμός 12χρονου που του έπεσε το τέρμα στο κεφάλι και η καταδίκη των υπευθύνων

2 παιδιά κερδίζουν δωρεάν συμμετοχή στο Carnival Οpen Cooking Event στο Kids Cooking Club στη Γλυφάδα (22/2)