Σημάδια που αποδεικνύουν πως γέρασες από τα… 30 σου!

«Οι φίλοι μου με φωνάζουν αρκετά συχνά «γιαγιά» κι ας είμαι μόλις 30! Όχι, δεν απέκτησα κάποιο εγγονάκι – δεν έχω καν παιδί – αλλά μου αρέσει να μένω στο σπίτι περισσότερο ή να κάνω βόλτες σε πάρκα και να φοράω φλατ παπούτσια και άνετα ρούχα στις εξόδους μου.

Μου αρέσει να τρώω νωρίς βραδινό και μετά να τσιμπολογώ μπροστά στην τηλεόραση παρακολουθώντας σαπουνόπερες. Σας ακούγεται πολύ «γεροντίστικο» έτσι; Και είναι, αλλά εγώ έτσι περνάω καλά!

Και δεν με πειράζει καθόλου να με λένε “γιαγιά”».

Αν αναγνωρίζεται και εσείς τον εαυτό σας στην παραπάνω δήλωση της Sa’iyda Shabazz και είστε γύρω στα 30, νιώστε περήφανες και πείτε μας αν  τα παρακάτω σας θυμίζουν κάτι.

 1. Δεν βγαίνετε μετά τις 10.00 το βράδυ
  Όχι δεν λέω ότι θα είμαι στο σπίτι απαραίτητα πριν τις 10, αλλά αν κάτι ξεκινά από εκείνη την ώρα και μετά σίγουρα δεν θα πάω. Αν η φύση έχει αποφασίσει ότι από τις 9 και μετά όλα θα κοιμούνται γιατί εγώ να της πάω κόντρα;
 2. Πλέκετε και κεντάτε
  Πόσα κασκόλ και καλτσάκια που με κρατούν ζεστή έχω φτιάξει δεν λέγεται. Είναι απίθανο να φτιάχνεις κάτι και μετά να μπορείς να το φορέσεις ή να το χρησιμοποιήσεις. Από σουπλά για τα πιάτα σου μέχρι χαριτωμένα γαντάκια.
 3. Ξέρετε απέξω το βραδινό πρόγραμμα των καναλιών
  Αν τελειώνουν οι ειδήσεις και ξέρετε ακριβώς τι θα παίξει στη συνέχεια, αλλά και τους πρωταγωνιστές των προγραμμάτων αυτών, τότε σας αξίζει δίκαια ο τίτλος της «γιαγιάς».
 4. Έχετε στην κατοχή σας “καλές πιζάμες”
  Τις οποίες και φοράτε μόνο μέσα στο σπίτι! Σας ενδιαφέρει πολύ η άνεσή σας, αλλά όχι να βγείτε και από το σπίτι με τις πιζάμες.
 5. Πίνετε τσάι ακόμα και αν δεν είστε άρρωστη
  Και εγώ αγαπώ το τσάι. Είναι το απόλυτο αφέψημα, το οποίο φυσικά και πίνεται μόνο στην αγαπημένη σας κούπα. Τι γιαγιά θα ήσασταν διαφορετικά;
 6. Έχετε τα «καλά» έπιπλα
  Και εκείνα στα οποία μπορείτε να κάθεστε. Μια φίλη αναρωτήθηκε κάποτε γιατί να έχω πολυθρόνα αν δεν τη χρησιμοποιώ. Εμείς οι «γιαγιάδες» όμως ξέρουμε ότι υπάρχουν έπιπλά για να κάθεσαι και έπιπλα για να τα βλέπεις, σωστά;
 7. Έχετε ένα πορσελάνινο σερβίτσιο που χρησιμοποιείτε σπάνια
  Μόνο σε εξαίρετες περιπτώσεις και με μεγάλη προσοχή. Tοποθετείτε με προσοχή τα πιάτα και τα ποτήρια στα ντουλάπια ή στα κουτιά τους και αλίμονο σε όποιον, ακόμα και κατά λάθος, σπάσει κάποιο!
 8. Θέλετε απλώς να βλέπετε τηλεόραση
  Και να χαλαρώσετε. Αν ο καλύτερος τρόπος διασκέδασης για εσάς είναι να φοράτε τις υπέροχες πιζάμες και να ξαπλώνετε από τις 8 το βράδυ για να δείτε σειρές στην τηλεόραση, τότε είστε και εσείς «γιαγιά». Και αυτό είναι άπαιχτο!