Σκύλος επιτέθηκε σε 4χρονο δαγκώνοντάς τον στο πρόσωπο! – Η αποζημίωση που θα πληρώσει ο ιδιοκτήτης

Τον Ιούνιο του 2013 μια μητέρα και ο ανήλικος γιος της, ηλικίας τότε 4 ετών, ενώ βρίσκονταν έξω από πολυκατοικία και καθώς επιχειρούσαν να επιβιβαστούν στο όχημά τους, σε περιοχή της Ρόδου, έζησαν έναν πραγματικό εφιάλτη: Ένας σκύλος, ράτσας ροτβάιλερ, που βρισκόταν σε κοντινή αυλή μονοκατοικίας, χωρίς να είναι δεμένος σε αλυσίδα ή να φορά φίμωτρο, βγήκε από την ανοιχτή πόρτα του σπιτιού και επιτέθηκε στο  παιδί.

Συγκεκριμένα, όρμισε με δύναμη πάνω  του, παρασύροντάς το από το χέρι της μητέρας του, το έριξε στο έδαφος και άρχισε να το δαγκώνει στο πρόσωπο!

Η μητέρα βλέποντας το παιδί της να σφαδάζει άρχισε να ουρλιάζει και να καλεί σε βοήθεια, ενώ τραβούσε το σκυλί από το περιλαίμιο για να το απομακρύνει από το παιδί της. Ο δε πατέρας του παιδιού έσπευσε σε βοήθεια και κατάφερε τελικά να απομακρύνει το σκυλί, ενώ άμεσα μετέφεραν το παιδί στις Πρώτες Βοήθειες. Εκεί διαπιστώθηκε ότι το παιδί έφερε πολλαπλές γραμμοειδείς εκδορές σε όλη την δεξιά πλευρά του προσώπου του καθώς και θλαστικό τραύμα της δεξιάς γωνίας του κάτω χείλους.

Αποζημίωση ύψους 15.000 ευρώ από τον ιδιοκτήτη του σκύλου στην οικογένεια του θύματος

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newsit.gr που αναφέρθηκε σήμερα στην εκδίκαση της υπόθεσης αυτής,  αφού η οικογένεια έκανε τον Ιούνιο του 2019 αγωγή κατά του ιδιοκτήτη του σκύλου, το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου επεδίκασε τελικά χθες χρηματική αποζημίωση ύψους 15.000 ευρώ στους γονείς του ανήλικου παιδιού το οποίο υπέστη βαρύ τραυματισμό.

Το δικαστήριο, συγκεκριμένα, έκρινε ότι πέραν των σωματικών βλαβών και κακώσεων ο ανήλικος υπέστη έντονο σοκ, με αποτέλεσμα να έχει αναπτύξει πλέον μία φοβική συμπεριφορά, καθώς και συμπεριφορά αποφυγής των μεγαλόσωμων σκυλιών και ιδιαίτερα των σκυλιών της συγκεκριμένης ράτσας.

Εξάλλου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική» το παιδί ακόμη δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τις ουλές στο πρόσωπό του.