Σοκ στο Μαιευτήριο «Έλενα»: Πατέρας απειλούσε να αυτοκτονήσει αγκαλιά με το νεογέννητο παιδί του

Ένα “περίεργο” περισταστικό βίας που έλαβε χώρα την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στο Μαιευτήριο Έλενα Βενιζέλου αποκάλυψε με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση πατέρας απειλούσε να αυτοκτονήσει, πέφτοντας από το μπαλκόνι του μαιευτηρίου αγκαλιά με το νεογέννητο παιδί του.

Αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ είναι η φύλαξη των νοσοκομειακών χώρων και η προστασία γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα περιστατικά βίας και προπηλακισμού εναντίον τους από συνοδούς ασθενών.

Η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ

Την Δευτέρα 4/11/2019 το πρωί 10:30 -11:00 συνέβη ένα περίεργο περιστατικό βίας στο Νοσοκομείο «Έλενας Βενιζέλου» από το οποίο προκλήθηκε σοβαρός τραυματισμός της Προϊσταμένης Επιστασίας από φερόμενο πατέρα νεογέννητου παιδιού που απειλούσε να πέσει από το μπαλκόνι

Με αφορμή τον προπηλακισμό εργαζομένου του Νοσοκομείου μας από συνοδούς ασθενούς και συγκεκριμένα της προϊσταμένης του τμήματος Επιστασίας και Ιματισμού καθώς και υπαλλήλου του προσωπικού φύλαξης του Νοσοκομείου, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και καταγγέλλουμε τα φαινόμενα βίας (λεκτικής, σωματικής κτλ) εντός των Δημοσίων Νοσοκομείων. Ζητάμε λοιπόν να ληφθούν άμεσα μέτρα από τη Διοίκηση για τον περιορισμό και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των επικίνδυνων φαινομένων.

Δυστυχώς τα περιστατικά βίας και ύβρεων σε βάρος του προσωπικού των Δημοσίων Νοσοκομείων παρουσιάζουν, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, αυξητικές τάσεις και συνεχώς πυκνώνουν.

Τα μέτρα που οφείλουν τα αρμόδια όργανα να λάβουν άμεσα αφορούν κάθε μορφή βίας (λεκτική, σωματική κλπ.) εξασφαλίζοντας τη φύλαξη των νοσοκομειακών χώρων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με επαρκές και εκπαιδευμένο προσωπικό φύλαξης. Οφείλουμε να κρατήσουμε τη Δημόσια Υγεία όλοι μαζί, εξασφαλίζοντας την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου μας.