Στο νέο έργο του Banksy στο Νότινγκχαμ τα παιδιά γίνονται ξανά εμπνευστές χαράς και ελπίδας

Το γκράφιτι έχει κάνει εδώ και μέρες την εμφάνισή του σε τοίχο της περιοχής Λέντον, του Νότινγκχαμ, αλλά μόλις το Σάββατο εμφανίστηκε τελικά ο δημιουργός του, ο οποίος βέβαια δεν είναι άλλος από τον καλλιτέχνη και πολιτικό ακτιβιστή Banksy.

Στη νέα ασπρόμαυρη τοιχογραφία βλέπουμε ένα κορίτσι να κάνει χούλα χουπ με ένα λάστιχο ποδηλάτου, το οποίο βρίσκεται παρατημένο και διαλυμένο ακριβώς μπροστά από τον τοίχο, δεμένο σε μία κολόνα ρεύματος.

Κάτοικοι της περιοχής που γνωρίζουν το σημείο καλά λένε, ότι το ποδήλατο εμφανίστηκε μαζί με την τοιχογραφία. Υποστηρίζουν δε, ότι μέσα σε λίγες μόνο ώρες, το δημοτικό συμβούλιο έσπευσε να τοποθετήσει μία προστατευτική, διάφανη ασπίδα γύρω από το έργο για να το προστατεύσει. Και πολύ καλά έκανε, όπως αποδείχτηκε, αφού βάνδαλοι έχουν ήδη ρίξει σπρέι πάνω στην ασπίδα.

Εννοείται, πάντως, πως οι κάτοικοι είναι ενθουσιασμένοι με το νέο αυτό αξιοθέατο στην γειτονιά τους, το οποίο όπως πάντα είναι υπέροχο και μεταφέρει το μήνυμα της ελπίδας και της χαράς, όπως μόνο ένα μικρό παιδί μπορεί να την καταλάβει.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο καλλιτέχνης παρουσιάζει τόσο απροσδόκητα ένα έργο του. Το τελευταίο του, μάλιστα, ήταν μέσα σε βαγόνια του μετρό του Λονδίνου, όπου ζωγράφισε αρουραίους να μπαίνουν με μάσκες, γράφοντας “αν δεν φοράς δεν μπαίνεις”. Οι υπεύθυνοι του μετρό αναγκάστηκαν να σβήσουν τα γκράφιτι λίγες ημέρες μετά, λόγω της πολιτικής αντι-γκράφιτι της εταιρείας, όμως δήλωσαν δημόσια την ευγνωμοσύνη τους για το σημαντικό μήνυμα του καλλιτέχνη.