“Έχω θέμα με τα ανήλικα. Δεν μπορώ να το ελέγξω”: Σοκάρει η δικογραφία για τον παιδόφιλο «δράκο του Instagram»

Την περασμένη εβδομάδα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφερε να εξιχνιάσει την υπόθεση ενός 29χρονου παιδόφιλου που με πρόσχημα ότι ήταν μάνατζερ μοντέλων έπειθε ανήλικα κορίτσια να του στέλνουν βίντεο και φωτογραφίες για casting αλλά επί της ουσίας τους εκβίαζε και χρησιμοποιούσε αυτό το υλικό.

Η «Iliana» είχε πείσει τα κοριτσάκια για το «όνειρο», τάζοντάς τους μια πολλά υποσχόμενη καριέρα στον λαμπερό κόσμο της μόδας και της showbiz, όμοια με αυτή που βλέπουν στα reality της τηλεόρασης.

«Έχω ροπή στα ανήλικα» ομολόγησε ο 29χρονος

Όταν οι «Ράμπο» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προσήγαγαν τον 29χρονο στη ΓΑΔΑ και τον ανέβασαν στον 13ο όροφο για να δώσει τη δική του εκδοχή, είχε νορμάλ συμπεριφορά.  “Το παραδέχομαι. Όμως θέλω να ξέρετε ότι έχω πρόβλημα. Έχω θέμα με τα ανήλικα. Έχω μια ροπή που δεν μπορώ να την ελέγξω. Ζητώ γι’ αυτό να εξεταστώ από ειδικό και να με δει ψυχίατρος», φέρεται να είπε στους εμβρόντητους αξιωματικούς ο κατηγορούμενος και στη συνέχεια επιχείρησε να πει κάποια πράγματα που όμως στις Αρχές ήταν ήδη γνωστά.

«Ξέρω ότι γνωρίζετε το παρελθόν μου και τι έχω κάνει τα προηγούμενα χρόνια στη Λαμία. Χρησιμοποιούσα γυναικεία ονόματα στο Instagram γιατί είναι πιο εύκολο μια γυναίκα να συνομιλήσει με κοριτσάκια. Ελάμβανα φωτογραφίες και βίντεο, όμως δεν συναντήθηκα με κανένα από αυτά. Τα υπόλοιπα θα τα πω στον εισαγγελέα».

Βέβαια, ο 29χρονος και στις ανακριτικές αρχές είπε πάνω κάτω τα ίδια επιμένοντας στην ψυχιατρική εξέταση, κάτι που έκανε δεκτό το δικαστήριο, ενώ δεν προφυλακίστηκε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Είχε συλληφθεί για τον ίδιο λόγο και το 2017

Ο συγκεκριμένος δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται από την Ασφάλεια. Πριν από τρία χρόνια στη Λαμία είχε συλληφθεί και πάλι γιατί προσέγγιζε κοριτσάκια ηλικίας 11 και 12 ετών μέσω των social media.

Τότε δεν ήταν «μάνατζερ μοντέλων», αλλά απλός φοιτητής και τα θύματά του και πάλι μικρά κοριτσάκια. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε για τη σύλληψή του, αλλά δεν γνώριζε αν είχε μπει φυλακή και πότε αποφυλακίστηκε. Ούτε αν είχε καταφέρει να συναντηθεί με τα ανήλικα θύματά του.

protothema.gr