Συγκεντρώνουμε και χαρίζουμε βιβλία στα παιδιά της Ογκολογικής Μονάδας “Ελπίδα”!

Συγκεντρώνουμε και χαρίζουμε βιβλία στα παιδιά της Ογκολογικής Μονάδας "Ελπίδα"!

Πριν από δύο περίπου μήνες δημοσιεύσαμε έκκληση για αίμα, για την 5χρονη Αριάδνη Γκίνη, η οποία νοσηλευόταν τότε στην Ογκολογική Μονάδα “Ελπίδα”. Το παιδί εμφάνισε λευχαιμία και από τον Φεβρουάριο του 2021 μάχεται για να την ξεπεράσει -και θα την ξεπεράσει!

Κατά την διάρκεια της νοσηλείας της στο “Ελπίδα”, όπως λέει η μαμά της Αφεντούλη Γκίνη στο Infokids.gr, τα βιβλία ήταν η μεγαλύτερη απόλαυση της μικρούλας. Η Αριάδνη “ταξίδευε” μέσα από αυτά. “Επειδή λόγω covid η πρόσβαση στη βιβλιοθήκη της ΚΕΘ δεν ήταν εύκολη, φέρναμε τα δικά μας βιβλία από το σπίτι. Και επειδή μας αρέσει πολύ το διάβασμα, καταλάβαμε πόσο πολύ μας βοηθούσε στις δύσκολες στιγμές που περνούσαμε εκεί”.

Συγκεντρώνουμε βιβλία για τα παιδιά του “Ελπίδα” στο Little Book!

Ήταν τότε που γεννήθηκε η ιδέα στην Αριάδνη και τη μαμά της να προσφέρουν στα παιδιά του Ογκολογικού ως δώρο Χριστουγέννων βιβλία! Για να πραγματοποιήσει αυτή την ιδέα, η κ. Γκίνη επικοινώνησε με την συγγραφέα και συνδιαχειρίστρια της Ομάδας “Παιδικό Βιβλίο – Προτάσεις”, κ. Χριστίνα Κωνσταντουδάκη. Και εκείνη προχώρησε από την ιδέα στη δράση.

Σε συνεργασία με το παιδικό βιβλιοπωλείο Little Book στο Χαλάνδρι, αγοράζουμε και συγκεντρώνουμε βιβλία (λογοτεχνικά και δραστηριοτήτων) με σημαντική έκπτωση για παιδιά ηλικίας από 0-17 ετών. Αυτά μέσα στον Δεκέμβριο θα παραδοθούν στο Νοσοκομείο από το ίδιο το βιβλιοπωλείο και θα ακολουθήσει, βέβαια, η σχετική ανακοίνωση.

Δείτε την ακριβή ανάρτηση της κ. Κωνσταντουδάκη εδώ:

“Υπάρχουν κι άλλα παιδάκια που θα χαρούν με ένα βιβλίο από εμάς, αυτή τη φορά στην “Ελπίδα” Ογκολογική Μονάδα Παίδων στην Αθήνα.

Η πρωτοβουλία είναι της Αριάδνης Γκίνη και της μαμάς της Afentoula Gkiourtzouoglou Gkini που τις ευχαριστούμε πολύ!

Ευχαριστούμε πολύ και το παιδικό βιβλιοπωλείο Little Book στο Χαλάνδρι που αμέσως δέχθηκε να βοηθήσει και μάλιστα με μεγάλη έκπτωση λόγω της δράσης (ευχαριστούμε Dimitra Peppa!)

Τι χρειάζονται: Βρεφικά, παιδικά κι εφηβικά λογοτεχνικά βιβλία και βιβλία δραστηριοτήτων. Δηλαδή, για ηλικίες 0-17. Όλα αυτά τα βιβλία θα είναι διαθέσιμα στο site (www.littlebook.gr) και στο φυσικό κατάστημα του βιβλιοπωλείου, για όποιον θέλει να πάει από κοντά (Χαϊμαντά 35, Χαλάνδρι ).

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν μας πειράζει αν πάρετε κάτι ίδιο με κάποιον άλλον. Αν μαζευτούν πάνω από 80 βιβλία, θα δοθούν ως Χριστουγεννιάτικο δώρο στα παιδιά που βρίσκονται εκεί, οπότε δεν μας νοιάζει να είναι και ίδια κάποια. Αν μαζευτούν λιγότερα από 80, πάλι δεν πειράζει, γιατί θα μείνουν στο νοσοκομείο και θα μπορούν να διαβάζουν 2 ή 3 παιδιά ταυτόχρονα το ίδιο βιβλίο και ίσως να είναι η αρχή μιας ωραίας φιλίας με αφορμή ένα βιβλίο. Λέω εγώ τώρα, χαχα”

Δώστε προσοχή στις λεπτομέρειες

– Βιβλία αγοράζετε είτε από το φυσικό κατάστημα του Little Book, είτε από το eshop www.littlebook.gr.
– Επιλέγετε βιβλία από τις κατηγορίες του e-shop : Βρεφικά βιβλία – Λογοτεχνία – Βιβλία γνώσεων – Βιβλία Δραστηριοτήτων.
– Στο checkout κάνετε προσθήκη κουπονιού ELPIDA κι επιλέγετε ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ώστε τα βιβλία να μείνουν στο βιβλιοπωλείο.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Όσοι μένετε εκτός Αττικής, βάλτε στα στοιχεία διεύθυνσης τα στοιχεία του βιβλιοπωλείου: Χαϊμαντά 35, ΤΚ 15234 για να σας βγάλει την επιλογή ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ. Είναι τυπικό, απλά δε θα σας το βγάλει αν βάλετε μια διεύθυνση εκτός Αττικής.

– Το κουπόνι ισχύει μόνο για τις παραπάνω κατηγορίες βιβλίων.
– Στα σχόλια της παραγγελίας παρακαλώ σημειώστε αν επιθυμείτε η δωρεά σας να μείνει ανώνυμη.

Υπενθυμίζουμε ότι επιλέγουμε βιβλιοπωλεία γι’ αυτές τις δράσεις ώστε να είναι καινούρια τα βιβλία και να αποφευχθεί όσο γίνεται η μετάδοση μικροβίων.

Θα συγκεντρώνονται βιβλία μέχρι 1/12/21 και μετά το πέρας της ενέργειας όλα τα βιβλία θα παραδοθούν στο Νοσοκομείο από το βιβλιοπωλείο. Θα σας ενημερώσουμε όταν συμβεί αυτό.

Αν θέλετε να βοηθήσετε στη δράση και για τον Σύλλογο Λάμψη του Ογκολογικού Παίδων στο ΑΧΕΠΑ και ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ στη Θεσσαλονική, δείτε εδώ.

Η Αριάδνη χαμογελά ξανά και το ίδιο ελπίζει να κάνουν σύντομα όλα τα παιδιά

Όπως μας είπε η μαμά της Αριάδνης, ο αγώνας της οικογένειας κατά της λευχαιμίας ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο, στα 4,5 περίπου χρόνια της μικρούλας. Τα πρώτα συμπτώματα που οδήγησαν τους γονείς στον γιατρό ήταν η έντονη αδυναμία της μικρής και η εύκολη κόπωση, η οποία ήταν εμφανής ακόμα και στην όψη της. Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο είχε βαριά αναιμία και χρειάστηκε αμέσως να μπει στην εντατική.

Η Αριάδνη που έκλεισε πριν από λίγο καιρό τα 5 της χρόνια, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σπίτι της, παρέα με την οικογένεια της. Διανύει την δεύτερη φάση της θεραπείας της. Τα μαλλάκια της βγαίνουν ξανά και το χαμόγελο έχει επιστρέψει στα χείλη της. Δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής της, όμως δεν ξεχνά και τα άλλα παιδιά που πολεμούν όπως αυτή. Τα στηρίζει, λοιπόν, με το πιο όμορφο δώρο: Ένα βιβλίο, το οποίο θα δωθεί τόσο στα παιδιά που νοσηλεύονται στο “Ελπίδα” όσο και σε αυτά που βρίσκονται σε ενεργή θεραπεία και επισκέπτονται το Νοσοκομείο συχνά.

Και επειδή όλοι μας θα αγοράσουμε βιβλία για δώρα εν όψει των Χριστουγέννων, μόλις βρήκαμε από πού έχει πραγματικά νόημα να το κάνουμε.

Διαβάστε ακόμα:

«Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν»: Επιστρέφει η παράσταση-τομή στις αντιλήψεις των παιδιών για την αναπηρία

Λάρισα: Καθηγήτρια μητέρα 2 παιδιών κατήγγειλε τον προϊστάμενό της για βιασμό – Παρέμβαση Κεραμέως

Κερδίστε 13 αναμνηστικά δωράκια από την παιδική ταινία “Πίτερ Ράμπιτ – Ο Λαγός το’ σκασε”