Συγκινεί η 6χρονη κόρη του Φλόιντ: Ο μπαμπάς μου άλλαξε τον κόσμο!

Είναι μόλις 6 ετών, όμως γνωρίζει τι σημαντική φιγούρα αποτελεί πλέον ο πατέρας της, Τζορτζ Φλόιντ, ο Αφροαμερικανός που ξεψύχησε κάτω από το γόνατο του λευκού αστυνομικού στη Μινεάπολη. Ένα γεγονός που πυροδότησε διαδηλώσεις και επεισόδια στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και κύμα αντιρατσιστικών εκδηλώσεων σε όλο τον κόσμο.

Η μικρή Gianna και η μητέρα της και πρώην σύντροφος του Φλόιντ, Roxie Washington, μαζί με έναν οικογενειακό φίλο και τον πρώην αστέρα του NBA, Στίβεν Τζάκσον, βρέθηκαν στις διαδηλώσεις για το τραγικό γεγονός της 25ης Μαΐου. Ο Στίβεν παίρνει στους ώμους του τη μικρή Giana (χαϊδευτικά Gigi) και τη ρωτά τι έχει να πει για αυτό που συμβαίνει. «Ο μπαμπάς άλλαξε τον κόσμο», απαντά εκείνη με ενθουσιασμό. Παρά τον πόνο για τον χαμό του πατέρα της, εκείνη έχει ένα διάπλατο χαμόγελο στο παιδικό της προσωπάκι.


Το βίντεο τράβηξε ένας διαδηλωτής και ανέβασε στον λογαριασμό του στα social media o πρώην αστέρας του NBA. Γρήγορα το στιγμιότυπο έκανε το γύρο του διαδικτύου και έγινε viral.

Ο θάνατος του Φλόιντ έχει ξεσηκώσει σειρά διαδηλώσεων και εκστρατειών στο διαδίκτυο κατά του ρατσισμού με πιο πρόσφατη την διαδικτυακή καμπάνια της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας με το hashtag #blackouttuesday συμμετέχοντας στον αγώνα εκατομμύρια πολιτών σε όλο τον κόσμο για την καταπολέμηση των φυλετικών διακρίσεων.

Διαβάστε ακόμη: «Τι συμβαίνει στην Αμερική, μαμά;» Πώς να μιλήσετε στα παιδιά σας για τη βία και τον ρατσισμό»