Τέμπη: Θεσπίζεται βοήθημα στη μνήμη του αστυνομικού και του 15χρονου γιου του Παναγιώτη

Στην μνήμη του αστυνομικού Ευάγγελου Μπουρνάζη και του 15χρονου γιου του Παναγιώτη, θύματα στο σιδηροδρομικό δυστύχημα, η Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης θεσπίζει βοήθημα πολύτεκνου.

Όπως αναφέρει η συνδικαλιστική ανακοίνωση «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης παρευρέθηκε στην κηδεία του συναδέλφου μας Ευάγγελου Μπουρνάζη και του γιού του Παναγιώτη.

Οι δυο τους ήταν θύματα του τραγικού δυστυχήματος μετά τη σύγκρουση δυο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, που στοίχισε τις ζωές 57 συνανθρώπων μας και βύθισε στο πένθος τις οικογένειές τους και ολόκληρη την χώρα.

Μια χώρα που όπως είπε και ο γιος του, Δημήτρης, είναι αδιανόητο εν έτει 2023 να χάνει τόσους ανθρώπους γιατί δυο τραίνα που κινούνταν σε αντίθετες πορείες, βρέθηκαν στην ίδια γραμμή.

Δυστυχώς, η ιστορία μας έχει αποδείξει ότι ως λαός έχουμε κοντή μνήμη και ο οδοστρωτήρας του χρόνου μάς έχει καταδικάσει να επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη και να ξαναζούμε το παρελθόν μας. 

Εμείς όμως δεν θέλουμε να ξεχάσουμε. 

Δεν θέλουμε να ξεχάσουμε ούτε τον συνάδελφο που χάσαμε, ούτε τα υπόλοιπα θύματα, αλλά ούτε και τις εγκληματικές παραλείψεις που συντελέστηκαν διαχρονικά για να φτάσουμε στο μοιραίο βράδυ.

Έτσι, ως Ένωση αποφασίσαμε, μετά και την σύμφωνη γνώμη των παιδιών του, ως ελάχιστο φόρο τιμής στον αδικοχαμένο συνάδελφό μας και τον υιό του να ονομάσουμε το βοήθημα πολυτέκνων που χορηγούμε στα μέλη μας για την απόκτηση του 4ου και άνω παιδιού, «Βοήθημα Παναγιώτης Ευάγγελου Μπουρνάζης».

Κάποιοι θα αναρωτηθούν πώς μπορεί να συνδεθεί η γέννηση των παιδιών με ένα τόσο τραγικό περιστατικό και ιδίως με τον θάνατο. 

Το συγκεκριμένο μοιραίο περιστατικό μας υπενθύμισε ότι η ζωή από τον θάνατο, όπως και η χαρά από την λύπη, απέχουν ελάχιστα δευτερόλεπτα και προφανώς αφορούν όλους τους ανθρώπους χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς. 

Στη θέση αυτών των συνανθρώπων μας θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας. Γι’ αυτό, πρωταρχικός σκοπός της απόφασής μας είναι αυτή η τραγωδία να μην ξεχαστεί ποτέ. 

Και δεύτερον, ο συμβολισμός που θα φέρει πλέον το συγκεκριμένο επίδομα, το οποίο θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ως ένα βοήθημα «ζωής», θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ενσυναίσθησης όλων μας. 

Ο συνάδελφος μας και ο υιός του «έφυγαν» , αφήνοντας πίσω άλλα δυο παιδιά-αδέρφια . Δυστυχώς η ζωή αψηφά τον θάνατο και το αντίθετο. 

Οι οικογένειες των θανόντων πρέπει να μάθουν να ζουν με την απώλεια τους και όλοι εμείς αν θέλουμε να αλλάξει κάτι ουσιαστικό στην χώρα μας, οφείλουμε να λειτουργούμε για το κοινό καλό και όχι το ατομικό συμφέρον. 

Να είμαστε ενεργοί πολίτες για να κάνουμε την χώρα μας αντάξια των προσδοκιών μας, όπου δεν θα απαιτείται να θυσιαστούν συνάνθρωποί μας για να κινηθούν οι επιβαλλόμενες διαδικασίες που θα μας εξασφαλίσουν ένα καλό οδικό δίκτυο, σύγχρονες συγκοινωνίες, κοινωνική ασφάλεια, παιδεία, υγεία».

Μπαμπάς και γιος “‘εφυγαν” μαζί στο μοιραίο βαγόνι

Θρήνος και πένθος στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, για τον αστυνομικό Βαγγέλη Μπουρνάζη και τον 15χρονο μπασκετμπολίστα γιο του, Παναγιώτη Μπουρνάζη, που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, επέστρεφαν από ταξίδι στην Αθήνα. Ο Βαγγέλης είχε καημό να δει την εγγονούλα του, την τριών μηνών κορούλα του μεγάλου του γιου. Στον γυρισμό έκλεισε κουκέτα…

Ο Βαγγέλης Μπουρνάζης υπηρετούσε στην Τροχαία Λητής. Έφυγε ωστόσο πριν από περίπου έναν χρόνο, διότι ήθελε να ασχοληθεί περισσότερο με τον ανήλικο, μικρό, γιο του.

Ο Δημήτρης Μπουρνάζης, ο έτερος γιος, ήταν εκείνος ο οποίος βρήκε το κουράγιο και πήγε στη Λάρισα για να αναγνωρίσει τις σορούς του πατέρα του, αλλά και του μικρότερου αδερφού του.

Ο 15ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΙΧΕ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ, ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΔΩΡΟ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ο άτυχος Παναγιώτης μαζί με τον πατέρα του, Βαγγέλη, ο οποίος έχασε και αυτός τη ζωή του, είχαν ταξιδέψει στην Αθήνα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και θα επέστρεφαν στο Κορδελιό τη Δευτέρα.

Ωστόσο, επειδή την Τρίτη ο 15χρονος είχε τα γενέθλιά του, ο πατέρας του, του είπε ότι θα του έκανε ως δώρο γενεθλίων μία παραπάνω μέρα διαμονής στην Αθήνα.

Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Κορδελιού επέλεξαν έναν συγκινητικό τρόπο προκειμένου να πουν το τελευταίο αντίο στον φίλο και συμμαθητή τους. Στην είσοδο του σχολείου τους άναψαν κεριά και άφησαν λουλούδια και ένα στεφάνι, ενώ σε έναν τοίχο τοποθέτησαν σημειώματα στη μνήμη του. Παράλληλα έφτιαξαν και ένα πανό το οποίο γράφει «Παναγιώτη για πάντα μαζί μας 1/3/2023» και τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

evosmos__1_

evosmos__2_

Ο 54χρονος Βαγγέλης έφυγε από την Αστυνομία πριν από περίπου έναν χρόνο. Ήθελε να ξεκουραστεί και να αφοσιωθεί στην ανατροφή του ανήλικου γιου του. Η μοίρα ήταν σκληρή μαζί του.

Ο 54χρονος Βαγγέλης Μπουρνάζης και ο 15χρονος γιος του είναι δυο από τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών

Επέστρεφαν από ταξίδι στην Αθήνα. Ο Βαγγέλης είχε καημό να δει την εγγονούλα του, την τριών μηνών κορούλα του μεγάλου του γιου. Στον γυρισμό έκλεισε κουκέτα μαζί με το στερνοπούλι του.

ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ

Τα τρία του παιδιά ήταν όλη του η περιουσία. Πριν από δύο χρόνια έχασε τη γυναίκα του από καρκίνο. Του στοίχισε πολύ η απώλεια. Κατάφερε και στάθηκε ξανά στα πόδια του. Καμάρωνε για τα παιδιά του που προόδευαν. Μέσα από αυτά έπαιρνε κι ο ίδιος ζωή. Μέχρι που το μοιραίο τρένο μπήκε στην καταραμένη κοιλάδα. Είχε κλείσει κουκέτα.

Μέσα σε μια στιγμή ο 54χρονος και το 15χρονο αγγελούδι του έφυγαν ανήμερα των γενεθλίων του αγνοούμενου γιου

Ο Βαγγέλης Μπουρνάζης υπηρετούσε στην Τροχαία Λητής. Άνθρωποι που τον γνώριζαν μιλούν για έναν υποδειγματικό αστυνομικό και έναν άξιο οικογενειάρχη.

Περιγράφουν με τα πιο θερμά λόγια τον αγώνα που έδωσε στο πλευρό της συζύγου του. Θαυμάζουν το πόσο περήφανος ήταν για τα παιδιά του και με πόση αγάπη τα μεγάλωσε.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Συγκινεί συγγραφέας παιδικών βιβλίων και καθηγητής Γυμνασίου – “Έτσι σώθηκε η 19χρονη κόρη μου στο 7ο βαγόνι”

Το μήνυμα της μαμάς του 5χρονου Δημήτρη με εγκεφαλική παράλυση στους γονείς παιδιών με την ίδια διάγνωση

Tέμπη: Θρήνος για την 42χρονη Βάγια – «Μάζευε τα ρεπό για να πάει στην Αμερική να δει τον σύζυγό και τα παιδιά της»