Θεοδωρίδου: “Ανάγκη εμβολιασμού των γυναικών κατά την κύηση και γαλουχία”

Θεοδωρίδου: "Ανάγκη εμβολιασμού των γυναικών κατά την κύηση και γαλουχία"

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη χτεσινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας αναφέρθηκε στην ανάγκη εμβολιασμού κατά την κύηση.

“Είναι αναρτημένη και από την υπεύθυνη Γυναικολογική και Μαιευτική Εταιρεία η οδηγία σχετικά με τον εμβολιασμό. Θα έλεγα ότι υπάρχει μια αντίσταση στο θέμα, ένας υπερβολικός φόβος στον εμβολιασμό κατά την κύηση. Και ίσως και ο κλάδος των γυναικολόγων, τολμώ να το πω αυτό, έχει ένα δισταγμό που μεταφέρεται και στις εγκύους”, δήλωσε αρχικά η κ. Θεοδωρίδου.

Ανεξαρτήτως τριμήνου κύησης

|Επομένως, πάνω σε αυτό το θέμα, πάλι στην ενημέρωση, μου δίνετε την ευκαιρία να πω, mRNΑ εμβόλια κατά την κύηση ανεξαρτήτως τριμήνου κύησης. Εμβολιασμός και κατά τη γαλουχία. Υπάρχουν μελέτες πλέον, υπάρχουν registry μητρώα με μεγάλο αριθμό εγκύων ότι δεν παραβλάπτεται ούτε το κύημα και αντιθέτως προστατεύεται η μητέρα από σοβαρές επιπλοκές, όπως αυτές που οδήγησαν τις εγκύους αυτές στο νοσοκομείο.

Για το θέμα των αντιεμβολιαστών

Με είχαν ρωτήσει και σε μια άλλη συνέντευξη, τι θα λέγατε σε αυτούς τους αντιεμβολιαστές. Μιλάμε για αντιεμβολιαστές και όχι διστακτικούς.

Δεν θα έλεγα τίποτα. Διότι δεν έχουν αυτιά να ακούσουν. Αυτό είναι ένα γεγονός και μάλιστα προσπαθούν πολλοί να πείσουν και αυτόν που πρεσβεύει υπέρ του εμβολιασμού.

Νομίζω ότι τους έχουμε δώσει πάρα πολύ χώρο και αν υπάρξουν συνέπειες από τις συναθροίσεις που κάνουν για την διαμαρτυρία, πιστεύω ότι κάποιοι θα κατανοήσουν πόσο λάθος ήτανε όταν βρεθούνε στα νοσοκομεία.

Διαβάστε επίσης

Χριστίνα Μπόμπα: Μας δείχνει πόσο μεγάλωσαν οι διδυμούλες τους (φωτό)

Καταγγελία σοκ από τη Δόμνα Μιχαηλίδου: “Κακοποιούνται παιδιά σε δομές”

Tην Παρασκευή 30/7 ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών