Θρήνος για την 11χρονη Ιωάννα – Είχε ξαναφύγει από το σπίτι – Δεν βρέθηκε το κινητό και η ζακέτα της

Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο την ιστορία της οικογένειας της 11χρονης Ιωάννας από τα Χανιά, η οποία βρεθηκε νεκρή χθες το μεσημέρι σε βράχια, στην παραλία των Αγίων αποστόλων, σε μικρή απόσταση από το σπίτι της. Οι αρχές απέκλεισαν από την πρώτη στιγμή το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και αφήνουν ανοικτά όλα τα υπόλοιπα ενδεχόμενα για το πώς έφτασε να πέσει από ύψος 20 μέτρων.

Τα οικογενειακά προβλήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο πατέρας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με αλκοόλ και ουσίες, που τον οδήγησαν σε βίαιες συμπεριφορές στο παρελθόν, ενώ η μητέρα με καταγωγή από την Ουκρανία προσπαθούσε μόνη της να μεγαλώσει τα τρία παιδιά της, ένα αγόρι και δύο κορίτσια, μεταξύ αυτών και την Ιωάννα. Οι γονείς ήλθαν αρχικά σε διάσταση διάσταση -και ακολούθησε το διαζύγιο και τα ασφαλιστικά και περιοριστικά μέτρα για τον πατέρα, κάτι που αποτυπωνόταν στην ψυχολογία των τριών παιδιών και περισσότερο στην 11χρονη Ιωάννα.

Aυτοκτόνησε ή παραπάτησε και έπεσε στο γκρεμό;

Μπορεί ακόμα να μην έχει λυθεί το μυστήριο αναφορικά με την αιτία που έστειλε στον θάνατο το νεαρό κορίτσι , ωστόσο οι μέχρι στιγμής ενδείξεις αποκλείουν το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας. Από τα πρώτα δεδομένα της ιατροδικαστικής έρευνας καταδεικνύεται ότι έπεσε με τα πόδια στο έδαφος, μειώνοντας τις πιθανότητες να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ή για ατύχημα, οπότε υπολογίζεται ότι η 11χρονη θα έπεφτε με διαφορετικό τρόπο.

Τι δείχνει η ιατροδικαστική έρευνα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, τα στελέχη των αρμοδίων αρχών συνεκτιμούν ότι η 11χρονη είχε φύγει και προ μερικών ημερών από το σπίτι της και είχε εντοπισθεί από την μητέρα της σε σημείο, σχετικά κοντά από αυτό που βρέθηκε νεκρή. Και τότε φαίνεται να είχε υπάρξει προστριβή με τους οικείους της, πιθανόν για θέματα απόδοσης στο σχολείο, σχέσεων με άλλους συγγενείς της.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε στο μεσημεριανό δελτίο του Open TV η Ευτυχία Πενταράκη, το κινητό του κοριτσιού δεν έχει εντοπιστεί στο σημείο της πτώσης της και δεν είναι σαφές τί ακριβώς έχει συμβεί. Ώρα θανάτου του 11χρονου κοριτσιού προσδιορίζεται ανάμεσα στις 22:00 και 23:00 της Τρίτης.

Εκείνο που προβληματίζει τους αστυνομικούς είναι πως φαίνεται ότι είχε πλήρη έλεγχο των κινήσεων της σε μία χρονική στιγμή που υπήρχε φως ημέρας και πλήρη ορατότητα.

Δεν έχουν βρεθεί το κινητό και η ζακέτα της κοπέλας

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Open, βρέθηκε η τσάντα με τα πράγματα που ψώνισε και τα ακουστικά της, αλλά δεν βρέθηκε πουθενά το κινητό της, ενώ αναζητείται και η ζακέτα της.