Τι ισχύει για το πιστοποιητικό νόσησης και το πιστοποιητικό εμβολιασμού των παιδιών

Αυξάνεται η διασπορά στα σχολεία - Το 22% των κρουσμάτων αφορά παιδιά 4 έως 17 ετών

Διευκρινήσεις όσον αφορά στο πιστοποιητικό εμβολιασμού και τα παιδιά, έδωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών  κ. Μαρία Θεοδωρίδου απαντώντας σε ερώτηση του Infokids.gr κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών. Όπως ανέφερε χρειάζονται δύο εμβολιασμοί για τα παιδιά, είτε νόσησαν πριν είτε μετά από τον πρώτο εμβολιασμό.

Η ερώτηση του Infokids.gr για το πιστοποιητικό νόσησης και εμβολιασμού των παιδιών

Γιατί ένα παιδί αν πρώτα νοσήσει και μετά κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου θεωρείται πλήρως εμβολιασμένο, εάν όμως κάνει μια δόση του εμβολίου και έπειτα νοσήσει, λαμβάνει μεν πιστοποιητικό νόσησης, αλλά για να πάρει το πιστοποιητικό εμβολιασμού πρέπει να κάνει τη δεύτερη δόση μετά από τρεις μήνες;

Η απάντηση της καθηγήτριας Παιδιατρικής κ. Θεοδωρίδου

Όπως απάντησε η Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου “Για το θέμα πιστοποιητικών που λέτε στα παιδιά, νόσηση και εμβόλια, εμπίπτει σε αυτό που σας είπα, ότι η νόσηση και το πώς συμπεριφέρεται ανάλογα και με τις μεταλλάξεις, έχει οδηγήσει στο να γίνουν αναθεωρήσεις και τροποποιήσεις των συστάσεων. Χρειάζονται δυο εμβολιασμοί για τα παιδιά, είτε πέρασαν πριν, είτε μετά τη νόσηση.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τι ισχύει για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και νόσησης στα παιδιά πατώντας εδώ

Πότε χορηγείται τρίτη δόση εμβολίου στους κάτω των 18 ετών;

Οδηγίες για τον εμβολιασμό παιδιών 5-17χρόνων μετά από νόσηση με covid-19

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 1η:

Νόσηση πριν τον Εμβολιασμό – Συστήνεται βασικός εμβολιασμός(δύο δόσεις) 1 έως 3 μήνες μετά τη διάγνωση της νόσου- Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δε συστήνει τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 2η:

1η δόση εμβολίου- Νόσηση μετά την 1η δόση– Συστήνεται ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού με μια δόση 1 έως 3 μήνες μετά τη διάγνωση της νόσου.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 3η:

Βασικός εμβολιασμός με δύο δόσεις- Νόσηση μετά τον εμβολιασμό– Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δε συστήνει τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης

Διαβάστε επίσης:

Έγκυος για δεύτερη φορά η Μαντώ Γαστεράτου!

Η Επιτροπή των Ειδικών αύριο αποφασίζει και για τις σχολικές εκδρομές – Θα δοθεί “πράσινο φως”;

Οικογένεια των 3 παιδιών: “ΜΗΝ δημοσιεύετε φωτογραφίες μας” – Νέες απαντήσεις για τους θανάτους των κοριτσιών