Πέμπτη 20 Μαρτίου

Τι να μαγειρέψω σήμερα; Παραδοσιακά τυροπιτάκια «τσαχάκια» για να τιμήσουμε την Κυριακή της Τυρινής

Είναι Πελοποννησιακή συνταγή για τυροπιτάκια που λατρεύουν τα παιδιά

Αυτή η συνταγή έρχεται από τα βάθη των χρόνων από την Πελοπόννησο όταν οι γυναίκες δεν είχαν πολύ χρόνο για μαγείρεμα αλλά και το έθιμο της Κυριακής της Τυρινής απαιτούσε κάτι σε τυρόπιτα μια και είναι η τελευταία ημέρα πριν τη νηστεία που τρώμε τυρί. Όμως συνηθίζετε όλο το χρόνο και την λατρεύουν τα παιδιά γιατί μπορούν να πάρουν τα αγαπημένα τους τσαχάκια και στο σχολείο.

Υλικά

Μισό κιλό τυρί φέτα τριμμένο στο χέρι

μισό κιλό ανθότυρο

ένα γιαούρτι αγελάδος πλήρες αν έχει πέτσα ακόμα καλύτερα

δύο αβγά, και μισό λίτρο γάλα

λίγο πιπέρι.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ.

Για το φύλλο

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

μια πρέζα αλάτι μια πρέζα ζάχαρη λίγο ξύδι έως δύο κουταλιές της σούπας και ένα ποτηράκι του κρασιού ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Κάνουμε με τα υλικά του φύλλου μια μαλακιά ζύμη αλλά να ανοίγει εύκολα με πλάστη και σε χοντρουλό φύλλο. Κόβετε ένα κομματάκι και βάζετε μέσα μια με δύο κουταλιές από τη γέμιση.

Το διπλώνετε σαν φακελάκι μακρόστενο ή μισοφέγγαρο, και τα τηγανίζετε σε ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν. Μπορείτε όμως να τα φτιάξετε και στο φούρνο αφού βάλετε κάτω στο ταψί λαδόκολλα.

Καλή επιτυχία και καλή Κυριακή της Τυρινής.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να μιλήσουμε στα παιδιά για τον θάνατο; τι να πούμε όταν χάνονται αγαπημένα τους πρόσωπα;

3 συνταγές για παραδοσιακό χαλβά σιμιγδαλένιο

Ροή Ειδήσεων