“Το φως πάντα θα νικάει το σκοτάδι”: Μια δημιουργία φόρος τιμής στην Ημέρα της Γυναίκας και το κίνημα #metoo

H σημερινή Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται στη χώρα μας υπό τη σκιά του κινήματος #metoο. Την αρχή έκανε η Σοφία Μπεκατώρου, η οποία μίλησε ανοιχτά για το βιασμό και τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη σε νεαρή ηλικία, τη σκυτάλη πήραν και άλλες πρωταθλήτριες, ενώ αλυσιδωτά ακολούθησαν καταγγελίες από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Με άξονα αυτά τα γεγονότα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ το αίτημα για ισότητα των φύλων και ουσιαστική ανάδειξη του πολυεπίπεδου ρόλου της γυναίκας. Δεν πρόκειται για μια ακόμα γιορτή αλλά για μια επέτειο –σύμβολο των αγώνων, των θυσιών και των κατακτήσεων όλων των γυναικών του κόσμου.

Η γνωστή ραδιοφωνική παραγωγός Άννα Μαρία Ψέμμα  που είναι γνωστή και για τις καλλιτεχνικές της δημιουργίες που θα βρείτε στο babylove.gr εμπνεύστηκε και υλοποίησε ένα μοναδικό εικαστικό project για να στείλει το δικό της μήνυμα υπέρ των γυναικών και των δικαιωμάτων τους που πρέπει να χαίρουν της αποδοχής και τoυ σεβασμού όλων μας.

Μια εικαστική δημιουργία για όλες τις γυναίκες που δεν δίστασαν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους

Το φωτιστικό “Μίλα” είναι αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες που μίλησαν και υπερασπίστηκαν την ψυχή τους, ενάντια στο θράσος του θύτη, της κοινωνίας και του καθένα που δεν έχει βρεθεί σ’ αυτή τη θέση. Το πότε θα μιλήσει ένα πλάσμα για ένα βαθύ του τραύμα, αφορά μόνο το ίδιο το άτομο. Αυτό που αφορά την κοινωνία είναι:

– Να εκπαιδεύεται και να εκπαιδεύει εγκαίρως.
– Να παρέχει ενημέρωση των δικαιωμάτων του ατόμου από νεαρή ηλικία.
– Να παρέχει ένα υγιές νομικό πλαίσιο.
– Να παρέχει στήριξη και προστασία των θυμάτων.
– Να αντικαταστήσει την κριτική με ενσυναίσθηση.

Μάθετε περισσότερα για την εικαστική δημιουργία του Babylove.gr πατώντας εδώ