Αρχική InfoMommy Νέα Το «παιχνίδι αυτοκτονίας» Momo επικοινωνεί με τα παιδιά μέσα από βίντεο της Peppa στο YouTube

Το «παιχνίδι αυτοκτονίας» Momo επικοινωνεί με τα παιδιά μέσα από βίντεο της Peppa στο YouTube

Η 6χρονη Bre-Andria Roussell, από τη Λουιζιάνα, παρακολουθούσε τα αγαπημένα της βίντεο με την Peppa Pig στο YouTube, όταν ξαφνική η Momo -ένας τρομακτικός χαρακτήρας με γουρλωτά μάτια και σώμα πουλιού, εμφανίστηκε στην οθόνη της- και προσπάθησε να γίνει φίλη της.

Το παιδί μίλησε αναλυτικά στην 27χρονη μητέρα της γι’αυτή την εμπειρία της σε ένα βίντεο που η ίδια η μαμά δημοσίευσε έπειτα στο Facebook:

«Είναι σαν εφαρμογή. Μπορείς να την καλέσεις και να της στείλεις μήνυμα και σου λέει ότι μπορείτε να γίνετε φίλες, αλλά αν πας στο σπίτι της θα σε σκοτώσει. Και δεν θέλω να μου συμβεί αυτό, οπότε βεβαιωθείτε ότι θα είστε όλοι ασφαλείς. Την είδα σε ένα βίντεο στο YouTube. Μπορεί να έρθει στα όνειρά σου και να σε σκοτώσει. Αν την πάρεις τηλέφωνο θα στο κλείσει και θα σε πάρει εκείνη πίσω. Και εσύ μπορεί να μην απαντήσεις και τότε αρχίζει να σε τρομάζει και να σου ανοιγοκλείνει τα φώτα. Δεν το έκανα εγώ αυτό γιατί δεν θέλω να σκοτωθώ.»

Στόχος της μαμάς είναι να ενημερώσει όλους τους γονείς γι’αυτό το ενοχλητικό βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστεί η Momo, η οποία είναι γνωστό από το παρελθόν ότι μπορεί να ζητήσει από τα παιδιά να κάνουν κακό στον εαυτό τους ή ακόμα και να αυτοκτονήσουν.

Η ίδια λέει, ότι ένιωσε αναγούλα ακούγοντας τις περιγραφές της κόρης της. Μάλιστα, όταν εμφανίζεται στα παιδικά βίντεο του YouTube δείχνει στα παιδιά όλο της το σώμα, το οποίο είναι εντελώς γυμνό.

Η μαμά αποφάσισε να διαγράψει την εφαρμογή του YouTube από το tablet της κόρης της, προκειμένου να μην δει ξανά βίντεο από εκεί. Επίσης, καλεί τους γονείς να ενημερώσουν τα παιδιά για τη Momo, να τους δείξουν φωτογραφίες και να τα προειδοποιήσουν να μην κάνουν ποτέ ό,τι τους πει.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι “Momo” είναι το όνομα του χαρακτήρα, αλλά και του παιχνιδιού-πρόκληση που ζητά από τα παιδιά να κάνουν διάφορα επικίνδυνα πράγματα και στο τέλος ακόμα να αυτοκτονήσουν. Περισσότεροι από 100 θάνατοι παιδιών και εφήβων έχουν συνδεθεί με την πρόκληση αυτή, σε όλο τον κόσμο.

Την Τετάρτη, σχολεία στη Μ. Βρετανία ειδοποίησαν τους γονείς να προσέχουν ιδιαίτερα τα βίντεο της Peppa Pig , αλλά και του Fortnite, καθώς μέσω αυτών εμφανίζεται συνήθως η Momo.

Μάθετε περισσότερα για το παιχνίδι αυτοκτονίας «Μοmo» εδώ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter