10 πράγματα που στα 40 σταματάς πλέον να ανέχεσαι

Η ηλικία είναι ένας απλός αριθμός. Όσο περνούν τα χρόνια, όμως, μέσα από τις εμπειρίες μας ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας και όλα εκείνα που μας ταιριάζουν ή μας ενοχλούν.

Όταν μια γυναίκα πλησιάζει την ηλικία των 40 έχει κατανοήσει σε μεγάλο βαθμό τι της αρέσει, ποια πράγματα μπορεί να ανεχτεί και ποια όχι. Ξέρει ποιες είναι οι συναισθηματικές και όχι μόνο ανάγκες της.

Μία γυναίκα, η οποία διανύει τη δεκαετία των 40, γράφει ποιες είναι εκείνες οι συμπεριφορές και οι καταστάσεις που θα πάψει πλέον να ανέχεται.

Τα άβολα ρούχα

Σε όλη μας τη ζωή φοράμε στενά παντελόνια, σφιχτά σουτιέν ή συγκεκριμένα φορέματα. Οι κινήσεις μας εξαιτίας τους περιορίζονται, ενώ φοράμε ακόμα και ρούχα που δεν είναι στο μέγεθός μας μόνο και μόνο επειδή… πρέπει! Παράλληλα, κρατάμε στην ντουλάπα μας ρούχα τα οποία δεν μας κάνουν, αλλά πιστεύουμε ότι κάποια μέρα θα ξαναχωρέσουμε σε αυτά. Εντάξει, μπορεί και να συμβεί, αλλά πλέον δεν μας καθορίζει το μέγεθος των ρούχων μας!

Το κακό σεξ

Έχουμε κάνει αρκετό σεξ για να καταλαβαίνουμε πλέον τι μας ταιριάζει και τι όχι. Ξέρουμε τι θέλουμε και σε αυτόν τον τομέα και δεν φοβόμαστε να το ζητήσουμε. Έχουμε φωνή, έχουμε προτιμήσεις και ξέρουμε πώς να τις εκφράζουμε.

Το παγωτό με χαμηλά λιπαρά

Πέρασαν δεκαετίες στη διάρκεια των οποίων πιστεύαμε ότι ένα φαγητό χαμηλό σε λιπαρά – διαίτης όπως λέγονται – θα βοηθούσε στην απώλεια κιλών. Αυτά απλώς δεν λειτουργούν. Τώρα πια αν θέλουμε γλυκό ή παγωτό θέλουμε αυτό με τα full λιπαρά, αυτό θα το απολαύσουμε!

Την αγένεια

Σε αυτή την ηλικία έχουμε δει πολλά και έχουμε ακούσει περισσότερα. Έχουμε φτάσει σε σημείο να μην ανεχόμαστε την αγένεια, και καλά κάνουμε! Έχουμε ανεχτεί πολλά και πλέον το παραμικρό ψήγμα αγένειας και άδικης συμπεριφοράς μας εξοργίζει και φυσικά το αντιμετωπίζουμε αναλόγως.

Τον φόβο

Κανείς δεν είναι ατρόμητος. Ακόμα και μια γυναίκα 40 χρόνων έχει πολλά να φοβάται. Απλώς δεν αφήνουμε αυτούς τους φόβους να μας σταματήσουν και να μας κρατήσουν πίσω. Υπάρχουν τόσα όμορφα πράγματα στη ζωή που είναι κρίμα να τα χάσουμε εξ’ αιτίας ενός… απλού συναισθήματος.

Τους άλλους

Για χρόνια προσπαθούσαμε να κάνουμε τα πάντα για τους άλλους. Δεν θέλαμε να στεναχωρήσουμε κανέναν. Τώρα πια σε αυτή τη δεκαετία έχουμε αντιληφθεί ότι αυτό δεν γίνεται. Το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι ότι θα απογοητευόμαστε επειδή βάζουμε τον εαυτό μας τελευταίο…

Τις (μεγάλες) προσδοκίες

Όταν οι προσδοκίες μας είναι πολύ υψηλές η πίεση του αίματος ανεβαίνει. Όταν έχουμε λιγότερες απαιτήσεις από τον εαυτό μας και τους άλλους, τότε είμαστε πιο χαλαροί. Μπορούμε να συγχωρήσουμε ευκολότερα και να βγάλουμε τα τοξικά άτομα και τις καταστάσεις που μας δημιουργούν άγχος από τη ζωή μας.

Τον έλεγχο των καταστάσεων

Πάντα προσπαθούσαμε να δείχνουμε συγκροτημένες. Θέλαμε όλοι να νομίζουν ότι έχουμε τα πάντα υπό έλεγχο. Προσπαθήσαμε, αποτύχαμε, ξαναπροσπαθήσαμε, αποτύχαμε και πάλι και τελικά νευριάσαμε και αγχωθήκαμε. Αρκετά!

Τους ψεύτικους φίλους

Πλέον τους αναγνωρίζουμε από μίλια μακριά. Τους βλέπουμε και τους… διώχνουμε! Στα 40 μας ξέρουμε ποιοι άνθρωποι έχουν αξία για εμάς και σε ποιους ανθρώπους αξίζει να «σπαταλάμε» τον χρόνο μας.

Τον ανταγωνισμό

Στα 20 το να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους ίσως αποτελούσε ένα κίνητρο για να γίνεις καλύτερη. Τώρα ξέρουμε ότι αυτό μόνο καταστροφικό μπορεί να αποδειχθεί για την υγεία και την ψυχολογία μας. Στα υπέροχα 40 ξέρουμε ποιες είμαστε, τι θέλουμε. Ξέρουμε ότι η ζωή δεν είναι διαγωνισμός, είναι απόλαυση!

Πηγή: scarymommy.com