Το παιχνίδι των μωρών την άνοιξη

Το παιχνίδι είναι στενά συνδεδεμένο με τη ζωή του μωρού και επίσης συντείνει στη σωματική και νοητική του ανάπτυξη από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μέσα από αυτή την εμπειρία, το μωρό ασκείται, εξερευνά, μαθαίνει, εκφράζεται, επικοινωνεί και χτίζει σταδιακά την προσωπικότητά του.

Το παιχνίδι για να είναι όμως ανέμελο θα πρέπει να είναι και ασφαλές. Ειδικά τώρα την άνοιξη, δεν είναι λίγες οι φορές που τα μωρά έρχονται σε επαφή με εξωτερικούς παράγοντες με αποτέλεσμα να προκαλούνται κάποιες δερματικές ενοχλήσεις που τους στερούν την απόλαυση του παιχνιδιού. Ιδιαίτερα τα μωρά που φορούν ακόμα πάνα, ιδρώνουν πιο εύκολα με την κίνηση του παιχνιδιού και όταν έχει περισσότερη ζέστη είναι περισσότερο ευαίσθητα σε ερεθισμούς.

Πώς μπορούν, λοιπόν, να προετοιμαστούν καλύτερα οι μαμάδες όταν παίζουν με το μωρό τους καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει;

Σύμφωνα με τον Δρ. Αλέξη Αλεξόπουλο, παιδίατρο με εξειδίκευση στην παιδιατρική δερματολογία:

«Ο ιδρώτας σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες και τους εξωτερικούς παράγοντες ευνοεί τις δερματικές ενοχλήσεις στα μωρά. Γι’ αυτό το λόγο συνιστούμε στις μητέρες να χρησιμοποιούν πάνες που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει και να έχουν πάντοτε μαζί τους μωρομάντηλα έτσι, ώστε να διατηρούν συνεχώς το δέρμα του φρέσκο και καθαρό».

Οι νέες πάνες Pampers Premium Care είναι εδώ για να κάνουν πιο ξέγνοιαστες τις ανοιξιάτικες βόλτες σας.

Οι πάνες Pampers Premium Care είναι ειδικά σχεδιασμένες για τα μωρά από τις πρώτες κιόλας μέρες της ζωής τους και προσαρμόζονται εύκολα στο ευαίσθητο δέρμα τους χάρη στο απαλό κάλυμμα το οποίο τις περιβάλλει.

Λόγω των 3 απορροφητικών καναλιών, που έχουν οι πάνες Pampers Premium Care, διατηρούν το δέρμα του μωρού στεγνό, ενώ το απορροφητικό υλικό τους συμβάλλει στην γρήγορη απομάκρυνση της υγρασίας απο το δέρμα.

Προκειμένου να επιτρέψουν στο δέρμα να αναπνεύσει, το πίσω μέρος της πάνας διαθέτει μικροπόρους οι οποίοι επιτρέπουν την εισαγωγή του καθαρού αέρα και προωθούν την αποβολή της υγρασίας διατηρώντας την επιδερμίδα του μωρού με μια αίσθηση φρεσκάδας και άνεσης.

Τα Pampers Premium Care συνιστώνται από την Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Δερματολογίας.