Το σημερινό doodle της Google είναι ένα απίθανο Halloween παιχνίδι με φαντάσματα

Το Halloween είναι μία ιδιαίτερα αγαπητή γιορτή που θυμίζει τις δικές μας Απόκριες και σε πολλές χώρες του κόσμου γιορτάζεται την τελευταία ημέρα του Οκτωβρίου.

Φέτος τα πράγματα βέβαια λόγω κορωνοϊού θα είναι λίγο πιο διαφορετικά, ωστόσο η Google αποφάσισε να δώσει χαρά στα παιδιά, αλλά και στους πάσης φύσεως κυνηγούς φαντασμάτων.

Έτσι λοιπόν, σήμερα παραμονή του Halloween  η μεγαλύτερη πλατφόρμα αναζήτησης δημιούργησε ένα Doodle το οποίο παραπέμπει σε παιχνίδι όπου ο χρήστης έρχεται αντιμέτωπος με φαντάσματα.

Όσοι θέλουν να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους, αντιμετωπίζοντας μικρά φαντασματάκια, δεν έχουν παρά να κλικάρουν επάνω στο σημερινό Doodle και στη συνέχεια, μετά από μια μικρή εισαγωγή θα βρεθούν να χειρίζονται έναν μαύρο γάτο, ο οποίος βουτά στα νερά της θάλασσας.

Στόχος του παιχνιδιού είναι να εξουδετερώσει τα φαντάσματα που επιτίθενται στον γάτο, χαράσσοντας γραμμές με τον κέρσορα που αντιστοιχούν στο κάθε φάντασμα ξεχωριστά.

«Νικήστε ένα φάντασμα σχεδιάζοντας το σύμβολό του οπουδήποτε». Έτσι ο χρήστης μέσω του γάτου που χειρίζεται, θα μπορέσει να σώσει μια μικρή κοπέλα που εξαιτίας των φαντασμάτων έχει πέσει από ένα καράβι μέσα στη θάλασσα.

Λίγα λόγια για το Halloween

Το Halloween γιορτάζεται τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, κατά την οποία τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται κατά κανόνα σε κάτι τρομακτικό και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας πολλά γλυκά.

Η γιορτή αυτή μοιάζει με τις δικές μας Απόκριες, όμως διαφοροποιείται κατά πολύ, καθώς το Halloween έχει περισσότερο μυστικιστική χροιά. Ουσιαστικά το Halloween αποτελεί εξέλιξη της αρχαίας Κελτικής γιορτή Samhaim. Στη σημερινή της μορφή η γιορτή δεν ασχολείται πια με τα φαντάσματα και τα πνεύματα, αλλά περισσότερο με διασκέδαση, γιορταστικές μεταμφιέσεις και γλυκίσματα.

Για τους Κέλτες η μέρα αυτή σημάδευε το τέλος της συγκομιδής και την αρχή του χειμώνα, ενώ ταυτόχρονα η αλλαγή της εποχής ήταν μια «γέφυρα» ανάμεσα στον πάνω κόσμο και στον κόσμο των νεκρών.

Στο πέρασμα των αιώνων μετασχηματίστηκε από μια παγανιστική τελετή σε μέρα μεταμφιέσεων, με εύθυμες παρελάσεις και κεράσματα γλυκών σε παιδιά και ενήλικες.

Η ρίζα της λέξης αυτής προέρχεται από το All-hallow-even και δηλώνει την παραμονή (eve) της γιορτής των Αγίων Πάντων (All Hallows Day – All Saints Day).