Τρέχουμε διασυνδεδεμένοι με την Εξέλιξη Ζωής για ένα καλύτερο μέλλον όλων των παιδιών

Τρέχουμε διασυνδεδεμένοι με την Εξελίξη Ζωής για ένα καλύτερο μέλλον όλων των παιδιών

Η ΑΜΚΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ έχει τη χαρά να συμμετάσχει στον επίσημο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, που θα διεξαχθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας στις 20 Μαρτίου 2022, με «συν- δρομείς» φίλους και υποστηρικτές του φορέα, ο οποίος πλέον διανύει τον τρίτο χρόνο προσφοράς κοινωνικού έργου με αποδέκτες εφήβους και νεαρούς ενήλικες που προέρχονται από δομές κλειστής παιδικής προστασίας.

Έχοντας για πρώτη φορά ενταχθεί στο ανανεωμένο πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης του ΣΕΓΑΣ, η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ συμμετέχει στον συμβολικό αυτό Αγώνα με στόχο να μεταφέρει το μήνυμα ότι όλα τα παιδιά δικαιούνται και αξίζουν ίσες ευκαιρίες στη ζωή.

Ο Ημιμαραθώνιος για την ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ συμβολίζει την προσπάθεια του ανθρώπου να υπερβεί τις αντοχές του και να επιτύχει τον στόχο του «τερματισμού», ο οποίος για τον κάθε συμμετέχοντα είναι διαφορετικός ισοδυναμώντας με το προσωπικό ή το κοινωνικό του όραμα για «νίκη». Μεγαλύτερη σημασία, ωστόσο, στον συμβολικό αυτό Αγώνα δεν έχει τόσο ο τερματισμός όσο η διαδρομή, η οποία όχι μόνο ωφελεί το νου, την ψυχή και το σώμα αλλά έχει και ευεργετικές επιδράσεις στην ενίσχυση της αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων και στην ενδυνάμωση της κοινωνικοποίησής τους.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ με σημείο αναφοράς την αλληλεγγύη, την ισότητα, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, «τρέχει» για όλα τα παιδιά που διαβιούν ή έχουν μεγαλώσει σε πλαίσιο ιδρυματικής φροντίδας έχοντας ως όραμα την επίτευξη της ανεξάρτητης και αυτόνομης διαβίωσής τους και τελικά τη δημιουργική συμπερίληψή τους στην κοινωνία αφήνοντας πίσω τις εμπειρίες της ιδρυματικής περίθαλψης.

Μέσα από το πρόγραμμα Πρόσβασης των εφήβων και των νέων στον Αθλητισμό η
ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ αποσκοπεί στην κοινωνικοποίηση των ωφελούμενών της και στην
ανάπτυξη της ενσυναίσθησής τους αναφορικά με τα οφέλη της σωματικής άσκησης.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο 2022 με την ομάδα της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣκαι να στηρίξετε το έργο της μπορείτε να επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο (το αργότερο έως 15 Φεβρουαρίου 2022): https://www.exelixizois.org/dilosi-symmetoxis-ston…/

H ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2018 και απευθύνεται σε παιδιά-ανήλικους της εφηβικής ηλικίας και νεαρούς ενήλικες που προέρχονται από οποιαδήποτε Δομή Κλειστής Παιδικής Προστασίας. Αρωγός στη δράση της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ ήταν από την πρώτη στιγμή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με την ιδρυτική δωρεά του. Μέσα από υποστηρικτικές υπηρεσίες, όπως εκπαιδευτικά και συμβουλευτικά προγράμματα, προγράμματα ψυχολογικής υποστήριξης, αλλά και την επαφή των παιδιών με αθλητικές, εικαστικές και πολιτιστικές δράσεις, η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ διευκολύνει τη συμπερίληψή τους στην κοινωνία, δίνοντάς τους αυτοπεποίθηση να προχωρήσουν δυναμικά στη ζωή, αφήνοντας τυχόν δυσάρεστες εμπειρίες στο παρελθόν. Όραμα της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης είναι να δημιουργήσει μία γέφυρα, που θα ευνοήσει την ομαλή μετάβαση των ωφελούμενών της από το ένα ηλικιακό εύρος στο άλλο με απώτερο σκοπό την ανεξάρτητη-αυτόνομη διαβίωσή του.

Διαβάστε επίσης:

H ελληνική PISA είναι γεγονός – Οι νέες εξετάσεις που θα δίνουν οι μαθητές στην ΣΤ’ Δημοτικού και Γ’ Γυμνασίου

Τραγωδία στην Αιτωλοακαρνανία: “‘Εσβησε” στην άσφαλτο η 45χρονη Φωτεινή, μητέρα ενός παιδιού

Η Επιτροπή των Ειδικών αύριο αποφασίζει και για τις σχολικές εκδρομές – Θα δοθεί “πράσινο φως”;