Τρίκαλα: Κρούσματα κορωνοϊού σε βρεφονηπιακό σταθμό, Γυμνάσιο και Λύκειο

Συναγερμός σήμανε στην πόλη των Τρικάλων μετά την ανίχνευση κρουσμάτων κορωνοϊού σε βρεφονηπιακό σταθμό σε ένα γυμνάσιο και ένα Λύκειο λίγες ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου «ο δήμος από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε συνεχή σε επαφή με τον ΕΟΔΥ, εφαρμόζοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα. Με πιστή τήρηση των προβλεπομένων, των νόμων, των πρωτοκόλλων, έγινε ήδη από το πρωί της Τρίτης, απολύμανση στους χώρους του σχολείου και του βρεφονηπιακού σταθμού. Επίσης γίνεται πρόσθετη ιχνηλάτηση και ειδοποιήθηκαν οι γονείς – κηδεμόνες, οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό των δύο μονάδων».

Ο βρεφονηπιακός σταθμός θα παραμείνει κλειστός για 14 ημέρες, ενώ και στο γυμνάσιο ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία. Με νεότερες οδηγίες του ΕΟΔΥ θα τηρηθεί κάθε πρωτόκολλο σχετικά με τη λειτουργία των δύο μονάδων.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Ακης Αναστασίου βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στις δύο μονάδες, επιβλέποντας την υλοποίηση των εφαρμοζόμενων μέτρων.

Ο Δήμος Τρικκαίων και οι υπηρεσίες του βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση και ειδικά για τα σχολεία, συνεχίζεται η τήρηση όλων των μέτρων για την ασφαλή λειτουργία τους. Προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας, αντισηπτικά, συνεχής σχολαστική καθαριότητα, εργασίες στους περιβάλλοντες χώρους, συνθέτουν το φάσμα μέτρων για την ασφάλεια όλης της σχολικής κοινότητας.

Κρούσμα και σε Λύκειο της πόλης

Σύμφωνα με το TV10 το τρίτο κρούσμα παρουσιάστηκε στο 3ο ΓΕΛ. Πρόκειται για εκπαιδευτικό που έκανε χθες το τεστ και βγήκε θετικό. Σήμερα το πρωί, ενημερώθηκε το εκπαιδευτικό προσωπικό για την εξέλιξη και το σχολείο έκλεισε. Ωστόσο, χθες οι εκπαιδευτικοί πήγαν κανονικά στο σχολείο, όπως και σήμερα το πρωί.