Θεσσαλονίκη: Πώς εντοπίστηκε ο 16χρονος Γιάννης που είχε εξαφανιστεί χθες – Η περιπέτεια στη θάλασσα

Χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη σήμανε συναγερμός για την εξαφάνιση του 16χρονού Γιάννη που είχε χαθεί από τον Εύοσμο. Το Χαμόγελο του Παιδιού εξέδωσε Ambert Alert, τα ΜΜΕ κινητοποιήθηκαν ώσπου ένα τηλεφώνημα ενός πολίτη αργά χθες το βράδυ έδωσε τη σημαντική πληροφορία για το πού είχε εξαφανιστεί ο έφηβος.

Παρασύρθηκε από τα κύματα ενώ κολυμπούσε

Ο 16χρονος Γιάννης εντοπίστηκε από το Λιμενικό κοντά στο beach bar στον Πάλιουρα της Επανομής. Ήταν ελαφρώς ταλαιπωρημένος, ωστόσο είχε τις αισθήσεις και είναι καλά στην υγεία του. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον 16χρονο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Η επιχείρηση εντοπισμού του ξεκίνησε μετά από τηλεφώνημα ενός πολίτη νωρίς το βράδυ, ο οποίος είχε δει το μεσημέρι έναν νεαρό να κολυμπάει στη θαλάσσια περιοχή του Ποταμού.

Άμεσα κινητοποιήθηκε το Λιμενικό, ξεκινώντας θαλάσσια επιχείρηση για τον εντοπισμό του. Ωστόσο, την ώρα που ξεκινούσε η επιχείρηση τζιπ του Λιμενικού και το ΕΚΑΒ βρήκαν τον 16χρονο σε μπιτς μπαρ της περιοχής έχοντας καταφέρει να βγει στην ακτή μετά από σκληρή μάχη με τα κύματα.