Ζαχαράκη: Εξετάζονται περικοπή ύλης για Γ’ Λυκείου – Παράταση σχολικής χρονιάς – Μετάθεση Πανελλαδικών

Πριν από λίγο μιλώντας στην ΕΡΤ1, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη προσπάθησε να ενθαρρύνει γονείς και μαθητές για την επόμενη, πρωτόγνωρη περίοδο εκπαίδευσης που ξεκινά για τη χώρα μας.

Κι ενώ το υπουργείο εργάζεται εντατικά τις τελευταίες ώρες για τη δυνατότητα παροχής εκπαίδευσης μέσω τηλεδιάσκεψης σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, από αύριο Δευτέρα, θα υπάρχει η δυνατότητα και για τηλε-μαθήματα στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου.

Βέβαια, η κ. Ζαχαράκη, κατανοώντας ιδίως τα μεγαλύτερα παιδιά που θα τους είναι πιο δύσκολο και πραγματικά άβολο να μείνουν σπίτι αποκλειστικά, είπε ότι αξίζει όλοι μαζί να κάνουμε αυτή την προσπάθεια.

Αναφέρθηκε δε ιδίως στους μαθητές της Γ Λυκείου, στους οποίους συνέστησε να βρουν νέες φόρμουλες μελέτης, προσπαθώντας να μην ανακόψουν ταχύτητα. Δεν θα χαθεί η σχολική χρονιά , ενώ η ημερομηνία για τις Πανελλήνιες θα εξαρτηθεί από το άνοιγμα των σχολείων. Πολλά είναι πάντως τα σενάρια που εξετάζονται αυτή την περίοδο, ιδίως για την Γ Λυκείου, ενώ όλα πρέπει να θεωρούνται πιθανά τόσο για περικοπή της ύλης, για παράταση της σχολικής χρονιά για λίγες ημέρες, αλλά και για μικρή μετάθεση των Πανελλαδικών.

Για την τηλεκπαίδευση

«Το πολύ σημαντικό είναι στα νούμερα των παιδιών που εγγράφονται στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο».

Μέσω του δικτύου αυτού οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να συνδέονται στις πλατφόρμες έτσι ώστε να ανταλλάσσουν εκπαιδευτικό υλικό.

Η υφυπουργός παιδείας τόνισε πως οι εκπαιδευτικοί έχουν λάβει πληροφορίες για το πώς να χειρίζονται τις πλατφόρμες, ενώ σημείωσε πως θα δοθεί βοήθεια εκεί όπου χρειάζεται.

«Αυτοί που τώρα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα πιθανότατα να νιώθουν έναν προβληματισμό».

Η υφυπουργός Παιδείας σημείωσε πως έχει δοθεί μεγαλύτερη βάση στους μαθητές της τρίτης λυκείου, έτσι ώστε να μπορούν να λειτουργούν στο περιβάλλον της τηλεκπαίδευσης.

Υπολογιστές σε όποιους δεν έχουν

Η υφυπουργός δήλωσε πως υπάρχουν σενάρια για να δοθούν υπολογιστές σε μαθητές που δεν διαθέτουν.

«Εμείς θα εξαντλήσουμε όλα τα ενδεχόμενα έτσι ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε τα παιδιά».