Αρχική InfoSchool Λύκειο 10 μαθητές κερδίζουν υποτροφία για να φοιτήσουν σε αμερικανικό σχολείο

10 μαθητές κερδίζουν υποτροφία για να φοιτήσουν σε αμερικανικό σχολείο

Υποτροφίες σε 10 Έλληνες μαθητές που θέλουν να φοιτήσουν σε αμερικανικό σχολείο για ένα χρόνο προσφέρει το πρόγραμμα ανταλλαγής FLEX (Future Leaders Exchange) που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και υλοποιείται με την υποστήριξη του ελληνικού υπουργείου Παιδείας.

Τι είναι το πρόγραμμα FLEX

Το πρόγραμμα FLEX (Future Leaders Exchange) είναι ένα πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών που προσφέρει σε επιλεγμένους μαθητές υποτροφίες για να μείνουν για ένα ακαδημαϊκό έτος στις Η.Π.Α, φιλοξενούμενοι σε οικογένεια υποδοχής και να φοιτήσουν σε σχολείο εκεί. Το πρόγραμμα FLEX χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Υπουργείο Εξωτερικών (U.S Department of State) των Η.Π.Α και υλοποιείται με την υποστήριξη του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Οργανώνεται από τα Αμερικανικά Συμβούλια για τη Διεθνή Εκπαίδευση, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που από το 1974 αποσκοπεί στην κατανόηση μεταξύ των λαών και τη συνεργασία μέσω της εκπαίδευσης. Το FLEX υλοποιείται από το 1992 σε πολλές χώρες της Ευρώπης και Ευρασίας, προσφέροντας σε περισσότερους από 26.000 μαθητές την ευκαιρία να ζήσουν στις Η.Π.Α δωρεάν και έρχεται για πρώτη φορά φέτος στην Ελλάδα.

Ποιοι μαθητές μπορούν να διεκδικήσουν τις υποτροφίες

Οι μαθητές επιλέγονται μέσω ενός αξιοκρατικού και χωρίς κόστος διαγωνισμού που είναι ανοιχτός σε όσους/όσες πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

  • Φοιτούν στην Γ’ Γυμνασίου ή στην Α’ Λυκείου και είναι γεννημένοι από 1 Ιανουαρίου 2002 έως 15 Ιουλίου 2004.
  • Είναι εγγεγραμμένοι σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Έχουν γενικό μέσο όρο βαθμολογίας ίσο ή μεγαλύτερο του “καλώς” (13,1/20).
  • Έχουν γνώση της αγγλικής γλώσσας.
  •  Είναι Έλληνες πολίτες και δικαιούνται διεθνές διαβατήριο.
  • Μαθητές με αναπηρία είναι επίσης ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό.

Πώς μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση για το πρόγραμμα που είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο ais.americancouncils.org/flex έως τις 19 Φεβρουαρίου 2019.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.