10 πράγματα που κάθε κοριτσομάνα θα ήθελε να ξέρει νωρίτερα

Η σχέση μητέρας και κόρης είναι μια σχέση μοναδική! Κάθε μαμά αποτελεί πρότυπο για την κόρη της και θέλει να κάνει τα πάντα, προκειμένου να της μεταδώσει τις σημαντικές αξίες της ζωής. Οι παρακάτω μαμάδες μοιράζονται αγαπημένες και δοκιμασμένες συμβουλές για την ανατροφή ισχυρών και επιτυχημένων κοριτσιών.

1. Κρατήστε ανοικτές τις γραμμές επικοινωνίας
«Δεν έχει σημασία τι μπορεί να κάνει η κόρη σας ή τι συμβαίνει σε εκείνη, βεβαιωθείτε ότι μπορεί πάντα να σας μιλήσει για άνευ όρων υποστήριξη και αγάπη», συμβουλεύει η Amy που έχει δύο έφηβες κόρες. «Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι υπάρχουν παιδιά που δεν απευθύνονται στους γονείς τους όταν κάνουν κάτι που δεν πρέπει». Βεβαιωθείτε ότι η κόρη σας δεν φοβάται να έρθει να σας ζητήσει βοήθεια.

2. Εάν δεν ντρέπεστε, δεν θα ντρέπεται ούτε εκείνη
«Έμαθα να μιλάω πάντα ειλικρινά για όλα τα θέματα που αφορούν το σώμα από νεαρή κιόλας ηλικία», λέει η Heather, που έχει δύο κόρες και έναν γιο. «Τώρα η μεγάλη μου κόρη είναι 14 ετών και δεν φοβάται, ούτε ντρέπεται να μιλά για κάτι που σχετίζεται με το σώμα της καθώς μεγαλώνει». Αυτό μπορεί να βοηθήσει την κόρη σας να αναπτύξει μια υγιή εικόνα του σώματος και να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή της.

3. Ενθαρρύνετε την επίλυση προβλημάτων
«Κατά την περίοδο της προεφηβείας, ξέρετε ότι δεν είναι πλέον δική σας δουλειά να λύσετε τα προβλήματα της κόρης σας», συμβουλεύει η Jennie, μητέρα πέντε παιδιών. «Όταν έρχεται σε εσάς για να διαμαρτυρηθεί για κάτι, ρωτήστε τη αν θέλει απλώς να βρει μια διέξοδο ή αν θέλει να τη βοηθήσετε στην επίλυση του προβλήματος». Σε ποσοστό 99% χρειάζεται απλώς ένα ασφαλές μέρος για να βρει καταφύγιο. Σε αυτή την ηλικία, το να μάθει να φροντίζει τα πράγματα μόνη της, διδάσκει την ανεξαρτησία και την υπευθυνότητα που είναι πολύτιμη για ένα κορίτσι.

4. Μυήστε τις κόρες σας στον εθελοντισμό

«Ένας από τους καλύτερους τρόπους να το κάνετε, είναι να εργαστείτε από κοινού για το κοινωνικό σύνολο», λέει η Paula P, που έχει δύο κορίτσια και δύο αγόρια. «Ο εθελοντισμός τα βοηθά να μεγαλώσουν και να γίνουν σωστοί άνθρωποι. Μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές που είχα με τη 14χρονη κόρη μου ήταν κατά τη διάρκεια εθελοντικής εργασίας, και τώρα συνεχίζει μόνη της και είναι τόσο περήφανη για το έργο που προσφέρει».

5. Διδάξτε πρακτικές δεξιότητες ζωής
Η Mara, μητέρα τεσσάρων παιδιών, συνιστά δεξιότητες όπως: πώς να αλλάξουν ένα λάστιχο αυτοκινήτου, πώς να χρησιμοποιήσουν εργαλεία, να βγάλουν τα σκουπίδια, να ψωνίσουν, να αφαιρέσουν λεκέδες από τα ρούχα, να ξεφορτωθούν τις ψείρες, να ετοιμάσουν ένα ωραίο γεύμα, να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, να κολυμπήσουν, να είναι ασφαλείς στο διαδίκτυο.

6. Διδάξτε τη να προστατεύει τον εαυτό της
«Έμαθα στα δύο κορίτσια μου πώς να υπερασπιίζονται τον εαυτό τους όποτε είναι απαραίτητο», λέει η Paula H. «Η μικρότερη κόρη μου παρακολούθησε μαθήματα tae kwon do και έπρεπε να αντιμετωπίσει ένα αγόρι που δεν σταματούσε να την κυνηγάει. Τις δίδαξα να είναι υπεύθυνες για τον εαυτό τους, να μην αφήνουν τους άλλους να τις χειραγωγούν». Μια άλλη μαμά δύο κοριτσιών, η Nicole, δίνει αυτή τη συμβουλή: «Δείξε συμπόνια στους άλλους, αλλά πάντα να θυμάσαι τη σημασία της οριοθέτησης».

7. Ενθαρρύνετε την ενασχόληση με τα Μαθηματικά

Οι γνώσεις και οι ικανότητες των κοριτσιών στα Mαθηματικά είναι ίσες με εκείνες των αγοριών, αλλά δεν ακολουθούν σταδιακά την ίδια σταδιοδρομία και την ενασχόληση με τις επιστήμες STEM (επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά) με τον ίδιο ρυθμό. Όλα είναι θέμα προσδοκιών και αντίληψης: τα κορίτσια δεν πιστεύουν ότι είναι τόσο καλά σε σχέση με τα αγόρια στα Μαθηματικά. Πρέπει λοιπόν να τονώσετε το ηθικό της κόρης σας και να κρατήσετε ψηλά τις προσδοκίες της. Είναι επίσης σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνουν χρήσιμη ανατροφοδότηση από το σχολείο.

8. Εκθέστε τη σε έναν διαφορετικό κόσμο
Επιτρέψτε της να περνά χρόνο και να γνωρίζει ανθρώπους που έχουν διαφορετικές πολιτικές, θρησκευτικές και κοινωνικές πεποιθήσεις από τις δικές σας. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενσταλάξετε την ανεκτικότητα για άλλες απόψεις, καθώς και να μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε με σεβασμό τις δικές τους αντιλήψεις. Αυτό, φυσικά, σημαίνει ότι πρέπει να δείξουμε με παράδειγμα ότι μπορούν να έχουν διαφορετικές απόψεις από τις δικές μας. Δεν είναι πάντα εύκολο για τους γονείς, αλλά αποδίδει σε μακροπρόθεσμη βάση.

9. Ταξιδέψτε μαζί της
«Ταξίδι! Ο κόσμος εκεί έξω είναι μεγάλος και η ζωή πρέπει να είναι γεμάτη περιπέτειες», λέει η Paula H. «Ελπίζω να εκπαιδεύσω τα κορίτσια μου ώστε να είναι ατρόμητα!». Τα ταξίδια προσφέρουν τόσα πολλά διδάγματα στην κόρη σας, την ανοχή, την πολυμορφία, την ανεξαρτησία, τη διαχείριση του χρόνου και του χρήματος, ακόμα και την ασφάλεια και την αυτοπροστασία».

10. Ενισχύστε την οικονομική ανεξαρτησία
Έρευνα εξέτασε κορίτσια ηλικίας 11-17 ετών σχετικά με τα χρήματα και διαπιστώθηκε ότι σχεδόν τα μισά αισθάνονταν άβολα παίρνοντας τις δικές τους οικονομικές αποφάσεις, ούτε πρόκειται να αισθανθούν σίγουρες για τη λήψη αυτών των αποφάσεων όταν μεγαλώσουν. Διδάξτε τα κορίτσια σας πώς να διαχειρίζονται τα χρήματα: «Δείξτε τους πώς να καταγράφουν τα έξοδά τους, ώστε να μπορούν να δουν πού καταναλώνουν όσα χρήματα κερδίζουν και πώς να εξοικονομούν για τα πράγματα που θέλουν ή χρειάζονται», λέει η Jacqueline, η οποία έχει έναν γιο και μία κόρη.

Πηγή: rdasia.com