6 κρίσιμες συμβουλές για όσες μαμάδες μεγαλώνουν δίδυμα

Η καθημερινότητα με τα παιδιά μας μπορεί να είναι πολύ ευχάριστη, αλλά και  απαιτητική. Όταν μάλιστα τα παιδιά είναι δύο και δη δίδυμα, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο… χαώδη.

Εκτός κι αν ακολουθήσετε τις συμβουλές μία γυναίκας η οποία έχει περάσει και συνεχίζει να περνά αυτό το στάδιο με τα 4χρονα δίδυμά της. Η Shoshanna Gruss, λοιπόν, συμβουλεύει:

Κοιμήστε τα διδυμάκια σας στο ίδιο δωμάτιο τα πρώτα χρόνια: Έτσι θα έχετε μόνο ένα δωμάτιο να καθαρίσετε και δεν θα τρέχετε από τον έναν χώρο στον άλλον όταν τα μωράκια σας ξυπνούν μέσα στη νύχτα.

Αφήστε τους όμως και ελεύθερο χώρο: Το να μεγαλώνεις δίδυμα είναι σαν ένα 24ωρο ραντεβού για παιχνίδι. Διαμορφώστε, όμως, έτσι τον χώρο σας ώστε τα παιδιά σας να γνωρίζουν ότι μπορούν να έχουν και τον προσωπικό τους χώρο.

Αγοράστε χρώματα που ταιριάζουν και στα δύο: Αποφύγετε τα ροζ και τα μπλε. Προτιμήστε ρούχα που θα μπορούν να φορούν και τα δύο παιδιά, τουλάχιστον όσο είναι μωράκια.

Οργανώστε μια κοινή δραστηριότητα: Έτσι θα αποφύγετε συγκρούσεις και συχνούς τσακωμούς για κάποιο παιχνίδι. Στο δικό μου σπίτι λατρεύουμε τη ζαχαροπλαστική. Κάθε ένα από τα παιδιά μου ψήνει και διακοσμεί το δικό του κέικ.

Τα παιδιά δεν θα κάνουν ακριβώς τα ίδια πράγματα: Μην πανικοβάλλεστε αν το ένα παιδάκι σας περπατήσει πιο γρήγορα από το άλλο ή αν ένα παιδάκι παίζει με παζλ και το άλλο με αυτοκινητάκια. Να θυμάστε είναι δύο διαφορετικοί άνθρωποι!

Μην τα αποκαλείτε «τα δίδυμα»: Χρησιμοποιήστε τα ονόματά τους ακόμα και όταν μιλάτε για αυτά σε άλλους. Προσπαθήστε να παίζετε και με τα δύο, αλλά και ξεχωριστά μαζί τους. Ναι, μπορεί να μοιάζουν εμφανισιακά, αλλά – όπως ξαναείπα – είναι διαφορετικοί άνθρωποι. Αυτή η ώρα που θα περνάτε με τον καθένα διαμορφώνει τον χαρακτήρα τους σε έναν βαθμό και δημιουργεί έναν πιο στενό δεσμό ανάμεσά σας.

πηγή: purewow.com