Αγαπημένοι Μύθοι του Αισώπου από την Κάρμεν Ρουγγέρη ζωντανεύουν για τα παιδιά στο Allou! Fun Park

Οι Μύθοι του Αισώπου από την Κάρμεν Ρουγγέρη ζωντανεύουν για τα παιδιά στο Allou! Fun Park

Μια υπέροχη έκπληξη μας περίμενε την περασμένη Κυριακή στο Allou! Fun Park όπου βρεθήκαμε με τα παιδιά για να περάσουμε μια ξένοιαστη ημέρα χαράς και παιχνιδιού. Τελικά, ήταν μια μέρα που, μαζί με όλα αυτά, πήραμε και ένα πολύ όμορφο μάθημα!

Στο εντυπωσιακό Allou! Fun Park Hall, την υπερσύγχρονη θεατρική σκηνή του Allou, φιλοξενούνται εδώ και μερικές ημέρες “Μύθοι του Αισώπου”, σε κείμενο, σκηνοθεσία και αφήγηση Κάρμεν Ρουγγέρη!

Ο λόγος για μικρές παραστάσεις, βασισμένες στους πιο γνωστούς και αγαπημένους μύθους του Αισώπου, τους οποίους η Κάρμεν Ρουγγέρη ανέλαβε να “ζωντανέψει”, με την βοήθεια τριών αξιόλογων ηθοποιών που παίζουν και μουσική ζωντανά. Η Χριστίνα Κουλουμπή έχει για ακόμα μια φορά κάνει το “θαύμα” της με τα κοστούμια και ο Ανδρέας Κουλουμπής με τους στίχους. Ωστόσο, ειδική μνεία αξίζει στο κείμενο και την αναφορά που γίνεται στην αρχαία ελληνική γλώσσα στο τέλος της παράστασης.

Το Allou! Fun Park ακόμα πιο φιλικό προς την οικογένεια

Καθώς μπαίναμε στη σκοτεινή, υπερσύγχρονη θεατρική αίθουσα σκεφτόμουν: “Τι έχει πλέον να ζηλέψει το Allou! Fun Park από ένα οποιοδήποτε ευρωπαϊκό πάρκο ψυχαγωγίας;” Με την προσθήκη των παραστάσεων της Κάρμεν Ρουγγέρη, το πάρκο όχι μόνο αναβαθμίστηκε, αλλά έγινε και ακόμα πιο φιλικό προς όλη την οικογένεια.

Μέχρι πρότινος, τα παιδιά μου διχάζονταν -και μαζί τους ολόκληρη η οικογένεια! Όσο η μεγάλη μου κόρη διασκέδαζε με την ψυχή της, η μικρή γκρίνιαζε, επειδή το ύψος της δεν επιτρέπει ακόμα είσοδο σε όλα τα παιχνίδια.

Αυτή τη φορά, όμως, οι επιλογές δεν είχαν τέλος: Μετά το τέλος της μισάωρης παράστασης, η μικρή μου κόρη και εγώ σπεύσαμε στη Ρόδα, ενώ η μεγάλη μου κόρη και ο μπαμπάς της ξεσάλωσαν στα πιο περιπετειώδη παιχνίδια. Μισή ώρα αργότερα πήραμε θέση για να απολαύσουμε μία ακόμα παράσταση! Μ’αυτά και μ’αυτά -αφού απολαύσαμε και το φαγητό μας στα υπαίθρια εστιατόρια του πάρκου- περάσαμε στο Allou! ολόκληρη την ημέρα μας. Και συμφωνήσαμε όλοι πως ήταν μία από τις ωραιότερες ανοιξιάτικες Κυριακές που έχουμε να θυμόμαστε.

“Οι Μύθοι του Αισώπου” για παιδιά κάθε ηλικίας

Η Κάρμεν Ρουγγέρη είχε την ευφυή ιδέα να δημιουργήσει επτά ολιγόλεπτες θεατρικές παραστάσεις για παιδιά κάθε ηλικίας, οι οποίες “ανεβαίνουν” διαδοχικά, η μία μετά την άλλη, στο Allou! Fun Park Hall καθημερινά ανά μισή ώρα.

Την ώρα που φτάσαμε εμείς ξεκινούσε ο “Λαγός και η Χελώνα”. Και ενώ εκ πρώτης η 11χρονη κόρη μου “γκρίνιαξε”, ότι αυτό που θα δούμε θα είναι κάτι εντελώς “παιδικό”, το αποτέλεσμα …τη συνεπήρε! Βέβαια, η Κάρμεν Ρουγγέρη έχει αυτό το μαγικό χάρισμα!

Μέσα σε δεκαπέντε περίπου λεπτά, οι τρεις ηθοποιοί αφηγήθηκαν με αριστοτεχνικό τρόπο τον γνωστό μύθο. Όμως δεν έμειναν εκεί: Στο τέλος της παράστασης ξεκίνησε ολόκληρη συζήτηση με τους μικρούς θεατές αναφορικά με τα μηνύματα του μύθου, τα οποία δεν είναι ούτε λίγα ούτε ασήμαντα.

Αναδρομή σε διαχρονικά νοήματα και παιχνίδι με την γλώσσα του Αισώπου

Μάλιστα, με απόλυτο σεβασμό στο αυθεντικό έργο, οι τρεις ηθοποιοί αναφέρθηκαν στο αρχαίο κείμενο του Αισώπου. Επανέλαβαν, λοιπόν, ένα μικρό απόσπασμα της παράστασης μιλώντας στα αρχαία ελληνικά, ξεδιπλώνοντας στα μάτια και τα αυτιά των παιδιών τον πλούτο της γλώσσας μας.

Και στο τέλος, έπαιξαν μαζί τους ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που έμαθε στους θεατές πόσες λέξεις από το αρχαίο κείμενο επιβιώνουν και χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα. Εσείς ξέρατε, για παράδειγμα, ότι στα αρχαία ελληνικά το έργο ονομάζεται “Χελώνη και Λαγωός”; Τα παιδιά, λοιπόν, έμαθαν πόσο διαχρονικά είναι όχι μόνο τα νοήματα των έργων του Αισώπου, αλλά και η γλώσσα του.Προσωπικά ένιωσα ευτυχής που τα παιδιά μου είχαν την ευκαιρία αυτής της επαφής με το ποιοτικό θέατρο της κυρίας Ρουγγέρη. Φεύγοντας, τα ίδια με έβαλαν να τους υποσχεθώ, ότι πολύ σύντομα θα επιστρέψουμε για να απολαύσουμε και τους υπόλοιπους 6 δραματοποιημένους μύθους.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων

Καθημερινές παραστάσεις

-Τρίτη έως Παρασκευή: από τις 18:00 έως τις 20:30
-Σάββατο & Κυριακή: από τις 12:00 έως τις 19:00
-Και καθημερινές πρωί παραστάσεις για σχολεία.

Αγοράστε online τα εισιτήριά σας εδώ.

Allou! Fun Park
Λ. Κηφισού & Πέτρου Ράλλη, Αγ. Ιωάννης Ρέντης
Τηλ: 2108092888
email: info@alloufunpark.gr
www.allou.gr