Αγρίνιο: Μαθήτριες του 9ου Δημοτικού έκοψαν και δώρισαν τα μαλλιά τους για καλό σκοπό

Αγρίνιο: Μαθήτριες του 9ου Δημοτικού έκοψαν και δώρισαν τα μαλλιά τους για καλό σκοπό

Στον απόηχο της χθεσινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Παιδικού Καρκίνου δεν μπορούμε παρά να χειροκροτήσουμε δυνατά τις μαθήτριες του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου που άφησαν τα μαλλιά τους να μακρύνουν για να τα κουρέψουν και να τα δωρίσουν σε εκείνες που που το έχουν ανάγκη.

Μαθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς από τις μαθήτριες

Αγρίνιο: Μαθήτριες του 9ου Δημοτικού έκοψαν και δώρισαν τα μαλλιά τους για καλό σκοπό

Οι μαθήτριες χάρισαν τα μαλλιά τους για να κατασκευαστούν περούκες για παιδιά που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες και έχουν χάσει τα μαλλιά τους.

Μέσω αυτής της υπέροχης πρωτοβουλίας, τα κορίτσια παρέδωσαν μαθήματα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και στήριξης στον αγώνα των παιδιών που δίνουν μάχη με τον καρκίνο.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο Ιnfokids.gr

Σε αποκλειστικές της δηλώσεις στο Ιnfokids.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου κ. Κωνσταντινή Δημοπούλου ανέφερε ότι ” Με τη δράση μας αυτή θελήσαμε να ευαισθητοποιήσουμε τόσο τα παιδιά του σχολείου μας και τις οικογένειές τους αλλά και όλους τους συμπολίτες μας σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας και να τους προτρέψουμε όλους να προσφέρουν αίμα, αιμοπετάλια και μυελό των οστών για τα παιδιά που τα έχουν τόσο ανάγκη.

Μέχρι να θεραπευτούν πλήρως όμως αυτοί οι μικροί άγγελοι χρειάζονται και κάτι ακόμη από μας: ένα μικρό τμήμα των μαλλιών μας που θα τους κάνει να αισθανθούν και πάλι παιδιά!

Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να καλυτερέψει η καθημερινότητά τους και το χαμόγελό τους θα είναι για μας η καλύτερη ανταμοιβή!!

Ο Σύλλογός μας θα είναι πάντα δίπλα σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται συνεχίζοντας το σπουδαίο φιλανθρωπικό του έργο!

Αγρίνιο: Μαθήτριες του 9ου Δημοτικού έκοψαν και δώρισαν τα μαλλιά τους για καλό σκοπό

Τα παιδιά μας δείχνουν το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο

Πολλά παιδάκια έχουν συμμετάσχει ενεργά σε αυτή την πρωτοβουλία που δίνει τη δυνατότητα σε μικρούς αλλά και μεγάλους που ασθενούν από καρκίνο και δεν έχουν μαλλιά, να αισθανθούν όμορφα και να ξεπεράσουν με χαμόγελο την περιπέτεια που βιώνουν. Με τα μαλλιά που χαρίζονται κατασκευάζονται νέες περούκες, οι οποίες και δωρίζονται σε ασθένεις που μάχονται τον «καρκίνο».

Μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία εδώ

Διαβάστε επίσης:

Κεραμέως: “Ξεκινά η ελληνική «Pisa» για μαθητές Στ’ Δημοτικού και Γ’ Γυμνασίου. Η Παιδεία αλλάζει”

Οι γονείς του 26ου Γυμν. Αθηνών ξεσπούν στο Ιnfokids: “Αφήνουν τα παιδιά μας στο δρόμο στο παρά πέντε”

«Ο Μπάντι ο Ροκ Σταρ» επιστρέφει και (μας) μαθαίνει ότι… η φήμη έχει ένα τίμημα (trailer)