Αλλάξαμε 13 παιδικά θερμόμετρα μέχρι να βρούμε επιτέλους το μοναδικό που δούλευε σωστά!

Αλλάξαμε 13 παιδικά θερμόμετρα μέχρι να βρούμε το Algofren Fever Trap

Δεν συμβαίνει μόνο σε εμάς και το ξέρω. Είστε πολλοί που, όπως εμείς, αντιμετωπίζουμε εδώ και χρόνια το ίδιο πρόβλημα με τα θερμόμετρα: Άλλα λέει το ένα και άλλα το άλλο.

Όταν ήμασταν εμείς παιδιά, τα πράγματα ήταν πιο απλά. Οι γονείς μας χρησιμοποιούσαν θερμόμετρα υδραργύρου, τα οποία αν τυχόν έπεφταν και έσπαγαν προκαλούταν στο σπίτι τέτοιος πανικός, σα να είχαν εισβάλλει 22 ιπτάμενες κατσαρίδες! Ξεχνούσαμε και τον πυρετό τον ίδιο!

Έπειτα είχαμε και τις γιαγιάδες. Αρκούσε να μας πιάσουν λίγο στο στέρνο ή στην πλατούλα και το πόρισμα είχε βγει. Με βεβαιότητα καθηγητή Πανεπιστημίου η ετυμηγορία “έπεφτε” σαν πέλεκυς: “Το παιδί έχει πυρετό”.

Η νέα γενιά γονιών και τα αμέτρητα θερμόμετρα

Με την πάροδο των ετών τα θερμόμετρα εκσυγχρονίστηκαν. Τα υδραργυρικά για ευνόητους λόγους αποσύρθηκαν και την θέση τους έδωσαν στα ηλεκτρονικά, τα οποία λειτουργούν με μπαταρίες.

Όταν γίναμε εμείς γονείς, στο σπίτι μας εμφανίστηκαν δύο τέτοια θερμόμετρα. Αν τυχόν τελειώσει η μπαταρία στο ένα να έχουμε το άλλο. Και αφού το είχαμε, κάθε φορά που το παιδί ανέβαζε πυρετό δοκιμάζαμε και τα δύο! Και το κάθε ένα έδειχνε διαφορετικό αποτέλεσμα! Μετά πήραμε και ένα θερμόμετρο για το κούτελο. Εκεί να δείτε απόκλιση. Μετά πήραμε και ένα για το στόμα. 4 θερμόμετρα – 4 διαφορετικές μετρήσεις.

Κοντεύαμε να το τρελάνουμε το παιδί. Καταλήξαμε να κάνουμε υπολογισμούς, να βγάλουμε του πυρετού τον μέσο όρο. Προφανώς και αυτό δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Κρυφά ζήτησα από τη μάνα μου το υδραργυρικό. Πόση ώρα έπρεπε, όμως, να μείνει στη μασχάλη; Πήραμε νέο ηλεκτρονικό. Και μετά κι άλλο. Στο δεύτερο παιδί βρεθήκαμε με 2-3 ακόμα. Η ασυνέπεια στις μεταξύ τους μετρήσεις συνεχιζόταν.

Η τεχνολογία εξελίχθηκε και το  Fever Trap μπήκε επιτέλους στη ζωή μας

…Μέχρι που το  FEVER TRAP από τους παραγωγούς του Algofren μπήκε στη ζωή μας. Ο λόγος για το πλέον καινοτόμο επαναφορτιζόμενο θερμόμετρο νέας γενιάς, το οποίο κυριολεκτικά μας “έλυσε τα χέρια” και μας βοήθησε να κοιμόμαστε πιο ήσυχα τα βράδια -τόσο εμείς, όσο και το παιδί.

Το Fever Trap είναι ένα μαλακό “patch” θερμόμετρο που μετρά τη θερμοκρασία του παιδιού και στέλνει ασύρματα αυτές τις πληροφορίες στο smartphone ή tablet του γονιού.

Εξοικειωμένοι καθώς είμαστε πλέον με τα gadgets, ήταν πολύ απλό να κατεβάσουμε την εφαρμογή του Fever Trap. Εκεί δημιουργήσαμε έναν λογαριασμό και ορίσαμε την ακριβή θερμοκρασία, στην οποία θέλουμε να ειδοποιούμαστε, όταν το παιδί ανεβάζει πυρετό (π.χ. 37,8).

Την ίδια ώρα, τοποθετήσαμε το patch που μετρά τη θερμοκρασία του παιδιού στην ειδική βάση φόρτισης, ώστε να είναι πάντα έτοιμο για χρήση. Ακολουθώντας τις οδηγίες της εφαρμογής συνδέσαμε το patch με το κινητό μας.

Πώς χρησιμοποιούμε το Fever Trap

Όταν αντιληφθούμε, ότι το παιδί είναι ζεστό, κολλάμε το patch με τη μωβ πλευρά του κάτω από τη μασχάλη του. Όταν η μέτρηση γίνει, η εφαρμογή θα μας ειδοποιήσει. Κι αν ο πυρετός του παιδιού είναι υψηλότερος από αυτό που εμείς έχουμε ορίσει, η συσκευή μας θα δώσει σήμα, ώστε να ενημερωθούμε άμεσα -ακόμα και κατά την διάρκεια του ύπνου μας.

Με λίγα λόγια, δεν χρειάζεται να ξυπνάμε 100 φορές μέσα στη νύχτα για να ελέγχουμε την θερμοκρασία του παιδιού. Απλά του κολλάμε το patch πριν κοιμηθεί, κι αν ανεβάσει πυρετό μέσα στη νύχτα, ειδοποιούμαστε αμέσως!

Σε μια εποχή που οι νέες τεχνολογίες έχουν την δυνατότητα να κάνουν πραγματικά πιο εύκολη και ασφαλή τη ζωή μας, το Fever Trap έδωσε οριστική λύση στην αγωνία της σωστής θερμομέτρησης. Και χάρη στο εύκαμπτο, μαλακό, αδιάβροχο υλικό του, έβαλε τέλος και στη γκρίνια του παιδιού που το είχαμε τρελάνει με ένα κρύο θερμόμετρο στη μασχάλη κάθε τόσο.

Δείτε εδώ πώς ακριβώς λειτουργεί:

Το Fever Trap συνιστάται για μωράκια από ενός μήνα, ενώ εξυπηρετεί ιδιαίτερα και τους ηλικιωμένους. Η μπαταρία του είναι επαναφορτιζόμενη με διάρκεια ζωής 7 ημερών. Στη συσκευασία διατίθεται μαζί με 8 αυτοκόλλητες ταινίες στερέωσης μιας χρήσης.

Είναι ασφαλές το Fever Trap™ για το παιδί μου;

Το Fever Trap είναι εγκεκριμένο από τον FDA για νοσοκομειακή χρήση και χρήση σε βρέφη και παιδιά από 29 ημερών. Το Patch στέλνει δεδομένα αποκλειστικά στη βάση, χρησιμοποιώντας την καινοτόμα τεχνολογία επικοινωνίας ιατρικών συσκευών εξαιρετικά χαμηλής ενέργειας, που ονομάζεται Bluetooth® Low Energy (BLE). Η βάση μεταδίδει τις πληροφορίες στο smartphone.

Το Fever Trap™ πληροί όλα τα ισχύοντα τεχνικά πρότυπα. Η τιμή SAR (Specific Absorption Rate ή Ρυθμός Ειδικής Απορρόφησης) είναι 1.000 φορές μικρότερη από το όριο SAR για τα κινητά τηλέφωνα που έχει ορίσει ο FDA (Αμερικάνικος Οργανισμός Φαρμάκων) και η FCC (Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών). Το Bluetooth 4.1 εκπέμπει σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα ενέργειας από άλλες συσκευές με Wi-Fi (π.χ. ενδοεπικοινωνίες για βρέφη), οι οποίες μάλιστα είναι συνδεδεμένες καθημερινά σε αντίθεση με το Fever Scout που χρησιμοποιείται περιστασιακά όταν υπάρχει ανάγκη.