Αλμυρό κέικ με ζαμπόν και ελιές

Σήμερα θα φτιάξουμε μια αλμυρή εκδοχή του κέικ που μπορεί να αποτελέσει ορεκτικό για το οικογενειακό σας τραπέζι, ένα ελαφρύ σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας και φυσικά μια έξυπνη και συνάμα νόστιμη λύση για το κολατσιό του μικρού μαθητή. Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη συνταγή και με υλικά της δικής σας αρεσκείας!

Υλικά:

160 γρ. αλεύρι
4 αβγά
100 ml ηλιέλαιο ή άλλο σπορέλαιο
150 ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
60 γρ. φλοίδες παρμεζάνα
60 γρ. τυρί έμενταλ τριμμένο
200 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε κομματάκια
80 γρ. πράσινες ελιές σε ροδέλες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύοντας με κουτάλι, ρίχνουμε το λάδι, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το έμενταλ και το ζαμπόν. Προσθέτουμε τις ελιές και αλατοπιπερώνουμε. Αδειάζουμε το μίγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά.

Διαβάστε επίσης:

Την όρασή του έχασε, ένα 12χρονο παιδί, επειδή τρεφόταν αποκλειστικά, με πρόχειρο φαγητό

Θέμης Αργυρός: Ο μαθητής – δημιουργός της short ταινίας για τις μαθησιακές δυσκολίες μιλά στο Infokids για το όραμά του

Ροή Ειδήσεων