Αν δεν έχεις ζήσει με έναν σκύλο, δεν έχεις καταλάβει τι θα πει ανιδιοτελής αγάπη

“Έως ότου κάποιος αγαπήσει έναν σκύλο, ένα μέρος της ψυχής του παραμένει νεκρό”

Anatole France

Μία άκρως συγκινητική ταινία μικρού μήκους επανέρχεται και γίνεται viral στα social media, ίσως και με αφορμή την κτηνωδία που έλαβε χώρα στη Νίκαια πριν από έναν περίπου μήνα, όταν ένας άνδρας μαχαίρωσε σκύλο τόσο άγρια που του τρύπησε τον πνεύμονα, αλλά και στα Χανιά, όπου ένας 55χρονος έδεσε, κρέμασε τον σκύλο του και του έκοψε τους όρχεις.

Οι αποτρόπαιες αυτές πράξεις θεωρούνται πλέον κακουργήματα και τιμωρούνται αντιστοίχως, ωστόσο τίποτα δεν θα αλλάξει πραγματικά στην κοινωνία αν οι ίδιοι οι πολίτες δεν μάθουν να αγαπούν και να σέβονται τα ζώα. Και η αλήθεια είναι, πως κάτι τέτοιο είναι πολύ πιο πιθανό να συμβεί αν ζεις με ένα κατοικίδιο -και συγκεκριμένα με έναν σκύλο.

Επανερχόμενοι, λοιπόν, στην ταινία, αυτή ξεκινά με τον πρωταγωνιστή να ανακαλύπτει μία περίεργη μαύρη σακούλα που κουνιέται, στις όχθες ενός ποταμού, ένα πρωινό που έχει πάει για τρέξιμο. Καταφέρνει να την βγάλει από το νερό και όταν την ανοίγει, ξεπετάγεται από μέσα της ένα υπέροχο, αξιολάτρευτο κουτάβι, το οποίο πρόκειται να γίνει ο πιο πιστός και αγαπημένος του φίλος.

Στην ταινία, η οποία ονομάζεται “Αν μπορούσα να μιλήσω” ξετυλίγεται η ζωή του κουταβιού με το νέο του πλέον αφεντικό, η οποία δεν θα μπορούσε να είναι πιο όμορφη, μέχρι τη στιγμή που αρκετά γερασμένο και κουρασμένο πια, αφήνεται στα χέρια του κτηνιάτρου για τον τελευταίο ύπνο.

Αξίζει να δείτε την υπέροχη μα και βραβευμένη αυτή ταινία μικρού μήκους που θα σας κάνει να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τον σκύλο σας (αν έχετε) ή θα σας κάνει να σκεφτείτε σοβαρά να αποκτήσετε έναν…