Καθηγητής Πνευμονολογίας κ. Λουκίδης: “Δεν αποκλείω το κλείσιμο των σχολείων – Δύσκολα ελεγχόμενη η κατάσταση”

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού σαρώνει τη χώρα μας και καθημερινά καταγράφεται εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κάτι που σημαίνει ότι οι πιέσεις που ασκούνται στο σύστημα υγείας είναι ασφυκτικές.

Πρόθεση της κυβέρνησης όπως άλλωστε έχει δηλώσει ξεκάθαρα και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι τα σχολεία να είναι τα τελευταία που θα κλείσουν πριν το lockdown καθώς όπως χαρακτηριστικά έχει πει “Τα σχολεία θα είναι τα τελευταία που θα κλείσουν. Κλειστά σχολεία σημαίνουν κλειστά μυαλά”

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Στυλιανός Λουκίδης σε σημερινή του εμφάνιση στην πρωινή εκπομπή του OPEN κληθείς να σχολιάσει την πορεία του ιού στη χώρα μας τόνισε ότι «η κατάσταση είναι δύσκολα ελεγχόμενη» και πως δεν αποκλείει ακόμη και κλείσιμο των σχολείων «γιατί είναι πολύ πιεσμένο το σύστημα».

«Οι υπερμεταδότες είναι δύσκολο να εντοπιστούν… Όσο ανεβαίνουν τα κρούσματα είναι δύσκολες οι ιχνηλατήσεις», ανέφερε ο κ. Λουκίδης και σημείωσε πως «η μάσκα έξω έπρεπε να εφαρμοστεί νωρίτερα» καθώς είναι το «μόνο ιδανικό μέτρο».

Τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης αλλά ενδέχεται να κλείσουν για να αποσυμφορηθεί το σύστημα

Αναφορικά με τα σχολεία, δήλωσε ότι «δεν φαίνεται να είναι πηγή υπερμετάδοσης», ωστόσο τόνισε πως δεν αποκλείει κλείσιμο των σχολικών μονάδων «γιατί είναι πολύ πιεσμένο το σύστημα». Τέλος, είπε χαρακτηριστικά πως «η κατάσταση είναι δύσκολα ελεγχόμενη».