Άνοιγμα σχολείων: Πότε θα λήξει η φετινή σχολική χρονιά – Πώς θα γίνονται τα μαθήματα

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος μίλησε στο Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ1, για τη διαδικασία επαναλειτουργίας των Λυκείων και Γυμνασίων της χώρας.

Ειδικότερα διευκρίνισε τα εξής:

  • Οι τάξεις θα “σπάσουν” και στα Λύκεια και στα Γυμνάσια. Οι μισοί μαθητές θα κάνουν μάθημα την μια ημέρα και οι άλλοι μισοί την άλλη.
  • Θα τηρούνται τα μέσα ατομικής υγιεινής.
  • 12 Ιουνίου θα λήξει η φετινή σχολική χρονιά για Γυμνάσια και Λύκεια.

Πότε ξεκινούν οι Πανελλήνιες 2020;

Δεδομένου ότι η σχολική χρονιά θα λήξει στις 12 Ιουνίου, οι επόμενες μέρες, με αφετηρία την Δευτέρα 15 Ιουνίου είναι διαθέσιμες για την έναρξη των Πανελληνίων 2020.  Υπενθυμίζεται πως επιδίωξη του υπουργείου Παιδείας είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εξετάσεις έως τις 15 Ιουλίου.

Αύριο, κοινή συνέντευξη Τύπου Τσιόδρα – Κεραμέως για την επανέναρξη των σχολείων

Κοινή συνέντευξη Τύπου αναμένεται να παραχωρήσουν αύριο, Τετάρτη 29 Απριλίου, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, για τα εξειδικευμένα μέτρα που αφορούν στην σταδιακή επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών δομών . Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στις 18:00, στη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, παρόντος και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.