Απίστευτο: Έμεινε έγκυος ενώ κυοφορούσε ήδη δίδυμα

Η επικύηση συμβαίνει όταν ένα άλλο ωάριο γονιμοποιείται και εμφυτεύεται στη μήτρα ημέρες ή ακόμη και εβδομάδες μετά το πρώτο, με αποτέλεσμα μια δεύτερη εγκυμοσύνη.

Αυτό ακριβώς συνέβη στη χρήστη του TikTok @ theblondebunny1, η οποία πλέον χρησιμοποιεί την πλατφόρμα για να τεκμηριώσει και να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την απίστευτη διπλή εγκυμοσύνη της -ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο, που καλείται επικύηση.

Σχετικά άρθρα: Είναι δυνατόν μια γυναίκα να μείνει έγκυος ενώ ήδη κυοφορεί; Ο γυναικολόγος λέει «ναι» και εξηγεί

Τρίδυμα με διαφορά 10-11 ημερών

«Τα δύο πρώτα μωρά είναι 10 και 11 ημερών μεγαλύτερα από το τρίτο μας μωρό, γι’ αυτό και ξέραμε ευθύς εξαρχής ότι ήταν μια δεύτερη εγκυμοσύνη» εξήγησε σε ένα viral βίντεο, το οποίο έχει προβληθεί πάνω από πέντε εκατομμύρια φορές.

«Για να επιβεβαιώσουμε ότι ήταν επικύηση και όχι ένα μωρό που δεν είχε αναπτυχθεί σωστά, οι γιατροί μου κάνουν υπερήχους κάθε δύο εβδομάδες», λέει η μέλλουσα μητέρα. «Και, σίγουρα, τα πάει πολύ καλά, αυξάνεται με υγιή ρυθμό, μόλις 10 με 11 ημέρες πίσω από τα άλλα δύο μωρά».

Η μητέρα δίνοντας απα΄ντηση στα χιλιάδες ερωτήματα που της απευθύνουν, λέει ότι συνέλαβε με φυσικό τρόπο χωρίς φάρμακα γονιμότητας, ενώ σημείωσε πως σε ορισμένες περιπτώσεις η επικύηση μπορεί να συμβεί ακόμη και μήνες μετά την πρώτη εγκυμοσύνη, αλλά αυτό δεν συνέβη στην περίπτωσή της.

«Τυχαίνει να έχω ωορρηξία δύο φορές τον μήνα, οπότε έτσι έμεινα έγκυος ενώ ήμουν ήδη έγκυος με δίδυμα», είπε. «Οι ορμόνες εγκυμοσύνης υποτίθεται ότι εμποδίζουν την ωορρηξία. Σε μένα δεν συνέβη αυτό».

Η μέλλουσα μητέρα, η οποία είναι έγκυος 17 εβδομάδων και αναμένεται να φέρει στον κόσμο τα παιδιά της στα μέσα της άνοιξης, είπε ότι το σχέδιο είναι να γεννήσει στις 28 εβδομάδες της κύησης, αν και ελπίζει να καταφέρει να κρατήσει τα μωρά μέχρι την 32η εβδομάδα (μια εγκυμοσύνη διαρκεί κανονικά 40 εβδομάδες).

Θα γεννηθούν όλα την ίδια μέρα
Πάντως, παρόλο που τα μωρά τους έχουν, τεχνικά, διαφορετικές πιθανές ημερομηνίες να γεννηθούν, έχουν συλληφθεί πολύ κοντά ώστε να έχουν τα ίδια γενέθλια. Όπως λέει και η μέλλουσα μητέρα: «Αν και είναι δύο ξεχωριστές εγκυμοσύνες, θα αναφέρονται ως τρίδυμα επειδή θα γεννηθούν την ίδια μέρα». Και συνέχισε: «Θα τα μεγαλώσουμε ως τρίδυμα, θα τα αγαπάμε το ίδιο, αλλά μια μέρα θα τους πούμε την ιστορία τους. Θέλω να τη μάθουν. Είναι μια τόσο ιδιαίτερη και μοναδική περίπτωση».