Αποκαλύψεις σοκ για βρετανικό ορφανοτροφείο – κολαστήριο: «Κορίτσι βιάστηκε 500 φορές»

Σοκ προκαλούν οι μαρτυρίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την ανεξάρτητη έρευνα που διεξάγεται σχετικά με το ορφανοτροφείο Shirley Oaks, στο οποίο φιλοξενούνταν παιδιά από τη δεκαετία του 1930 έως και 1983, οπότε και έκλεισε.

Το ίδρυμα φιλοξένησε έως και 350 ενοίκους κάτω από την ηλικία των 17 ετών μέχρι το κλείσιμό του.

Όπως μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο τις μαρτυρίες, παιδιά ακόμη και από την ηλικία των τριών ετών έπεφταν θύματα ασέλγειας.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε, έπειτα από καταγγελίες για παιδική σεξουαλική κακοποίηση αποκαλύφθηκε ότι κατά τη δεκαετία του 1930 το ίδρυμα ήταν ένα πραγματικό κολαστήριο.

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τα θύματα κατηγορούν την δημοτική αρχή της βρετανικής πόλης Λάμπεθ, ότι γνώριζε τα πάντα και τηρούσε σιγή ιχθύος.

Η ακροαματική διαδικασία ερευνά αν υπάρχει ευθύνη των δημοσίων Αρχών για την αποτυχία να προστατευτούν τα παιδιά.

Ηρεμιστικά με το ζόρι και βιασμοί

Στην ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν θύματα της κακοποίησης από τη δεκαετία του ’30 έως τη δεκαετία του ’70.

Πρώην ένοικος του Shirley Oaks δήλωσε ότι επρόκειτο για ένα «τρομακτικό μέρος» κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, όπου στα παιδιά επιβάλλονταν βίαιες τιμωρίες ενώ εξαναγκάζονταν να τρώνε τόσο πολύ μέχρι να κάνουν εμετό.

Μία άλλη πρώην ένοικος, η οποία κατέθεσε προφορικά στην έρευνα, δήλωσε ότι ήταν «πάντα περιορισμένη» και κλειδωμένη σε ένα δωμάτιο ή ένα κελί.

«Έκανα πολύ θόρυβο και έτσι, τελικά, με ανάγκασαν να παίρνω ηρεμιστικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μία άλλη μάρτυρας, η οποία κατέθεσε μέσω υπομνήματος, είπε ότι ένα κορίτσι βιάστηκε «500 φορές» από μεγαλύτερα αγόρια στο Shirley Oaks κατά τη δεκαετία του 1950.

«Ένα αγόρι της έβαζε έναν σάκο στο κεφάλι της και τη βίαζε. Εκτιμά ότι αυτό έγινε 500 φορές», αναφέρθηκε.

Ένα άλλο κορίτσι, που επίσης βρισκόταν υπό την εποπτεία του Συμβουλίου του Λάμπεθ κατά τη δεκαετία του 1950, ήταν περίπου 8 ετών όταν ένας 17χρονος από το Shirley Oaks άρχισε να την κακοποιεί σεξουαλικά.

«Παρόλα αυτά το προσωπικό δεν έκανε τίποτα, δεν ανέλαβε καμία δράση και κανείς δεν με ρώτησε ποτέ τι έγινε Το κορίτσι εξομολογήθηκε αργότερα στους θετούς γονείς της τι της είχε συμβεί. Αρχικά δεν την πίστεψαν, ωστόσο την μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα για να κάνει καταγγελία», αναφέρθηκε στην ακροαματική διαδικασία.  Παρόλα αυτά, ακόμη και τότε δεν έγινε το παραμικρό.

Η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα.

Με πληροφορίες από το BBC