«Ας συγκρατηθούν λίγο ακόμα οι γονείς πριν βγουν με τα παιδιά στα μαγαζιά» συμβουλεύει η παιδίατρος

Με τα Δημοτικά σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς να παραμένουν κλειστά και τις ζεστές ημέρες να «ωθούν» μικρούς και μεγάλους σε βόλτες, δεν είναι λίγοι οι γονείς που επιλέγουν να επισκέπτονται καταστήματα και σούπερ μάρκετ με τα παιδιά τους. Με το έκτακτο άνοιγμα, μάλιστα, σήμερα και των εμπορικών κέντρων, πολλοί θα είναι οι γονείς που θα αναζητούν σε αυτά ένα πιο δροσερό καταφύγιο για τις βόλτες τους.

Είναι, όμως, αυτό ασφαλές; Είναι, δηλαδή, σωστό να παίρνουμε τα παιδιά μας στα εμπορικά κέντρα, τα μαγαζιά και τα σούπερ μάρκετ, κατά τις πρώτες ημέρες άρσης των μέτρων κατά της επιδημίας του κορωνοϊού; Ρωτήσαμε την παιδίατρο κ. Άννα Παρδάλη και ζητήσαμε τη συμβουλή της:

«Θεωρώ, ότι πρέπει ακόμα λίγο να συγκρατηθούμε. Όταν παίρνουμε κάποια μέτρα, η ανάγνωση αυτών έρχεται 2-4 εβδομάδες μετά. Ακόμα, λοιπόν, δεν έχουμε δει πλήρως στην Ελλάδα το αποτέλεσμα της άρσης των μέτρων.

Τα πολυκαταστήματα, λοιπόν, για τα παιδιά μας, ίσως να μην είναι μία απαραίτητη έξοδος, τουλάχιστον έως το τέλος του Μαΐου. Το ίδιο ισχύει, βέβαια, και για τα σούπερ μάρκετ.

Οι γονείς θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να αποφεύγουν να παίρνουν τα παιδιά μαζί, όταν βγαίνουν για ψώνια.

Κι αν είναι απαραίτητο να τα πάρουν μαζί, είναι προτιμότερο τα παιδιά άνω των 2 ετών να φορούν μάσκα. Αυτή, τουλάχιστον, είναι η προσωπική μου γνώμη, αφού συγκεκριμένες οδηγίες για τα παιδιά στα μαγαζιά δεν έχουν δοθεί.

Τέλος, οι γονείς να προτιμούν τις κυλιόμενες σκάλες και όχι τα ασανσέρ!»