Γονείς, το να μην τα στείλετε τώρα τα παιδιά στο σχολείο ΔΕΝ έχει νόημα – Ας ακούσουμε τι έχει να πει αυτός ο παιδίατρος

Με μια ανάρτησή του στο ο παιδίατρος, Γεώργος Τσόλας, εξηγεί στους γονείς όταν αν παρθεί η απόφαση για το επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων δεν έχει νόημα να μην τα στείλουν στο σχολείο, φοβούμενοι τον κορωνοϊό. Ο παιδίατρος παραθέτει τα επιστημονικά δεδομένα που εξηγούν για ποιους λόγους δεν θα πρέπει να συντρέχει ανησυχία στους γονείς. Μάλιστα, τονίζει ότι “Στείλτε άφοβα τα παιδιά σας στο σχολείο, όταν η Πολιτεία αποφασίσει να ανοίξει την αντίστοιχη βαθμίδα εκπαίδευσης. Το να κρατήσετε τώρα που τα πράγματα είναι καλά το παιδί στο σπίτι δεν έχει νόημα, καθώς θα πρέπει να το στείλετε ούτως ή άλλως από Σεπτέμβρη.”

Η ανάρτηση του παιδιάτρου

Τα παιδιά προσβάλλονται λιγότερο, νοσούν ελαφρύτερα και μεταδίδουν ελάχιστα τον κορωνοϊό στους ενήλικες.
Παιδιά με σοβαρή νόσο ήταν το λιγότερο από το 1%, στη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής μελέτη από την Κίνα.
Τα παιδιά προσβάλλονται από τη νόσο κατά 3 φορές λιγότερο από τα άτομα από 20 ετών και άνω και κατά 4 φορές λιγότερο από ό,τι οι ενήλικες άνω των 60 ετών.
Τα παιδιά μολύνονται κυρίως στο οικογενειακό τους περιβάλλον.
Η μετάδοση από παιδί σε ενήλικα φαίνεται να είναι ασυνήθιστη. Φυσικά δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα παιδί να μολύνει κάποιον, αλλά αυτό δεν αλλάζει τις έως τώρα παρατηρήσεις.
Επίσης, σε μεγάλη μελέτη σε τρεις χώρες (Ιταλία, Ισλανδία και Σουηδία) αποδείχθηκε ότι τα παιδιά δεν αποτελούν πρωτογενή πηγή μετάδοσης της νόσου COVID-19.

Στείλτε άφοβα τα παιδιά σας στο σχολείο

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Στείλτε άφοβα τα παιδιά σας στο σχολείο, όταν η Πολιτεία αποφασίσει να ανοίξει την αντίστοιχη βαθμίδα εκπαίδευσης. Το να κρατήσετε τώρα που τα πράγματα είναι καλά το παιδί στο σπίτι δεν έχει νόημα, καθώς θα πρέπει να το στείλετε ούτως ή άλλως από Σεπτέμβρη.