Αυτό είναι το μυστικό για να γράφει το παιδί σας τις καλύτερες εκθέσεις!

Αυτό είναι το μυστικό για να γράφει το παιδί σας τις καλύτερες εκθέσεις!

Η Έκθεση είναι αναμφίβολα ένα από τα δυσκολότερα μαθήματα για τους μικρούς μαθητές, αφού απαιτεί όχι μόνο άρτια δομημένα επιχειρήματα αλλά και μεστό λόγο για ένα καλό αποτέλεσμα.

Στο Δημοτικό ο μαθητής κατακτά την ικανότητα της συγγραφής κειμένων και από τα πρώτα χρόνια του Γυμνασίου έως και την τάξη της Γ΄ Λυκείου εξετάζεται επισταμένως σε αυτό το απαιτητικό μάθημα.

Η όξυνση της κριτικής ικανότητας και η οργάνωση της σκέψης με στόχο την αποτελεσματική έκφραση των ιδεών του μαθητή αποτελούν θεμέλιο λίθο για την συγγραφή μιας έκθεσης.

Το σχέδιο της έκθεσης

Η έκθεση, κατά κανόνα, αποτελείται από τρία μέρη: τον πρόλογο. το κύριο μέρος και τον επίλογο.

  • Ο πρόλογος.Είναι η εισαγωγή στο κύριο θέμα και μας προετοιμάζει, μας κατατοπίζει γι’ αυτά που θα μιλήσουμε παρακάτω. Είναι η πρώτη εντύπωση που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον. γι’ αυτό πρέπει: Να είναι σύντομος, παραστατικός, με απλά νοήματα, χωρίς πλατειασμούς και περιττές λέξεις. Η έκτασή του να είναι ανάλογη με το θέμα και οπωσδήποτε πολύ μικρότερη από το κύριο μέρος. Ένας μακροσκελής πρόλογος μας απομακρύνει από το θέμα. Να έχει άμεση, οργανική σχέση με το θέμα της έκθεσης; και να οδηγεί αβίαστα σ .αυτό χωρίς να δημιουργεί χάσματα.
  • Το κύριο μέρος.Είναι ο κορμός της έκθεσης, το μεγαλύτερο μέρος της και περιλαμβάνει την ανάπτυξη των σκέψεών μας γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Θα πρέπει να προσέξουμε να μην ξεφεύγουμε από το θέμα και ν’ αποφεύγουμε τις συχνές επαναλήψεις, που κουράζουν τον αναγνώστη. Οι προτάσεις πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομες και σαφείς.
  • Ο επίλογος.Είναι το κλείσιμο του κειμένου που αφήνει την τελευταία εντύπωση και πρέπει να είναι επιτυχημένος.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΛΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Αν λοιπόν θέλετε το παιδί σας να βελτιώσει τις επιδόσεις του σε αυτό το σημαντικό μάθημα που θα τον ακολουθήσει σε όλα του τα σχολικά χρόνια, αξίζει να το εγγράψετε στο Τμήμα Έκθεσης της Ελληνικής Αγωγής όπου μπαίνουν οι βάσεις για να γνωρίσει και να κατανοήσει τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας και εν συνεχεία να μάθει να τον χρησιμοποιεί σωστά στην παραγωγή γραπτού λόγου.

Η αγάπη της Ελληνικής Αγωγής για την ελληνική γλώσσα ευρύτερα και η προσπάθειά της να αφουγκραστεί τις ανάγκες των μαθητών, οδήγησαν στην δημιουργία του τμήματος Εκθέσεως για τους μαθητές του Δημοτικού.

Κλείστε θέση στο δωρεάν μάθημα γνωριμίας 

Από το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου και κάθε Σάββατο στις 14:30 – 16:00, οι μαθητές 10 έως 12 ετών θα έρχονται σε επαφή με ποικιλία εξωσχολικών κειμένων που θα τους βοηθήσουν στην ανάπτυξη του γραπτού, αλλά και του προφορικού λόγου.

Η διδάσκουσα Σοφία Γούλα θα δώσει έμφαση στο λεξιλόγιο, την έκφραση και την ορθογραφία καθώς και στη συνοχή των παραγράφων με αρχή, μέση και τέλος.

Το βασικότερο είναι όμως ότι οι μαθητές θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να ανταποκρίνονται μόνοι τους ως προς τις ιδέες και τα επιχειρήματά τους σε οποιοδήποτε θέμα έκθεσης.

Το μάθημα προσφέρεται και μέσω διαδικτύου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Λ. Κηφισίας 125, Αθήνα

210.5221314

info@ellinikiagogi.gr

Ellinikiagogi.gr