Αυτό είναι το νέο μάθημα που μπαίνει για πρώτη φορά στα Δημοτικά σχολεία όλης της χώρας!

Ένα νέο μάθημα εντάσσεται στα Δημοτικά σχολεία όλη της χώρας από την τρέχουσα σχολική χρονιά και αποσκοπεί στη διατροφική διαπαιδαγώγηση των μαθητών ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Το μάθημα της Διατροφικής Αγωγής έρχεται στα σχολεία

Πρόκειται για την “Διατροφική Αγωγή” που εντάσσεται ως διακριτό μέρος του ωρολογίου προγράμματος του Δημοτικού Σχολείου,  θα έχει διάρκεια 40 λεπτά και θα διδάσκεται από τις 13:20 -13:45 για τους μαθητές που δεν παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα και από τις 13:20-14:00 για τους μαθητές που παρακολουθούν το Ολοήμερο.

Η διδακτική ώρα της Διατροφικής Αγωγής θα ανατίθεται, κατά προτεραιότητα, στους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν τη δεύτερη ώρα (14:15-15:00) του Ολοήμερου Προγράμματος.

Η Διατροφική Αγωγή μπορεί αφενός να βοηθήσει στην ανάπτυξη υγιών διατροφικών συνηθειών απαραίτητων για την ατομική ανάπτυξη και υγεία των παιδιών και αφετέρου να συμβάλλει θετικά στην ενίσχυση κοινωνικών δεξιοτήτων όλων των μαθητών και των μαθητριών.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγωγή του μαθήματος  “Διατροφικής Αγωγής” αποφασίστηκε από το απερχόμενο υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.