Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Παιδικό Μουσείο που κάθε παιδί πρέπει να επισκεφθεί!

Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι υπάρχει το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, το Παιδικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης και πρόσφατα μάθαμε για το Παιδικό Μουσείο Εξερευνήσεων (Exploration Children’s Museum) με έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης.

Ας γνωρίσουμε το Παιδικό Μουσείο της Εξερεύνησης του Ηρακλείου Κρήτης

Πρόκειται για ένα κινητό παιδικό μουσείο που επισκέπτεται όλες τις περιοχές της Κρήτης για να χαρίσει μοναδικές εμπειρίες και πολύτιμες γνώσεις στα παιδιά ηλικίας 3 έως 12 ετών. Έχοντας ως σύνθημα του την εξερεύνηση προ(σ)καλεί τα παιδιά σε μια διασκεδαστική αναζήτηση του κόσμου που μας περιβάλλει.

Μέσα από διαδραστικές και πολυαισθητηριακές δραστηριότητες, προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να κατανοήσουν τον εαυτό τους και τον κόσμο μέσα στον οποίο ζουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Εμπνέουν τα παιδιά να εξερευνήσουν, να ανακαλύψουν, να πειραματιστούν, να παίξουν! Το παιχνίδι είναι το απαραίτητο στοιχείο στην ανάπτυξη ενός παιδιού και ο στόχος τους είναι να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά θα έχουν πάντα ένα μέρος για να μαθαίνουν, να μεγαλώνουν και να παίζουν.

Αν είστε κάτοικοι της Κρήτης μείνετε συντονισμένοι στην σελίδα του Παιδικού Μουσείου Εξερευνήσεων για να μαθαίνετε ανά πάσα στιγμή σε ποιες περιοχές θα τους βρείτε. Σημειώστε ότι τις καθημερινές επισκέπτονται σχολεία!