Αυτός ο θρύλος των Ινδιάνων Τσερόκι έχει πολλά να μας διδάξει

Ο πατέρας παίρνει τον γιο του στο δάσος, βάζει τα μάτια στα μάτια του και τον αφήνει εκεί μόνο.

Ο νεαρός πρέπει να παραμείνει καθισμένος σε ένα κορμό όλη τη νύχτα χωρίς να αφαιρέσει τα δεμένα μάτια έως ότου οι ακτίνες του ήλιου τον προειδοποιήσουν ότι είναι πρωί.

Δεν μπορεί και δεν πρέπει να ζητήσει βοήθεια από κανέναν. Εάν επιβιώσει τη νύχτα, χωρίς να καταρρεύσει, θα είναι ΑΝΔΡΑΣ.

Δεν μπορεί να πει στους φίλους του ή σε κανέναν άλλο για την εμπειρία του, γιατί κάθε νέος πρέπει να γίνει άντρας μόνος του.

Το αγόρι είναι σαφώς τρομοκρατημένο… ακούει τόσους περίεργους θορύβους γύρω του.

Υπάρχουν σίγουρα άγρια ​​θηρία που τον περιβάλλουν. Ίσως ακόμη και κακοί άνδρες που μπορούν να τον βλάψουν.

Ο άνεμος φυσά δυνατά όλη τη νύχτα και κουνάει το κούτσουρο στο οποίο κάθεται, αλλά συνεχίζει γενναία, χωρίς να αφαιρέσει τα δεμένα μάτια. Σε τελική ανάλυση, είναι ο μόνος τρόπος να γίνεις άντρας! Τελικά, μετά από μια τρομακτική νύχτα, ο ήλιος βγαίνει και αφαιρεί τα μάτια. Και έτσι αντιλαμβάνεται ότι ο πατέρας του κάθεται σε ένα άλλο κούτσουρο δίπλα του.

Ήταν φρουρός όλη τη νύχτα προστατεύοντας τον γιο του από κάθε κίνδυνο. Ο πατέρας ήταν εκεί, παρόλο που ο γιος δεν το ήξερε.

Και εμείς δεν είμαστε ποτέ μόνοι.
Στην πιο τρομακτική νύχτα, στο βαθύτερο σκοτάδι, στην πληρέστερη μοναξιά, ακόμη και όταν δεν το συνειδητοποιούμε, ο Πατέρας δεν μας εγκαταλείπει ποτέ, και στέκεται φρουρός… κάθεται στο κούτσουρο δίπλα μας ».