Χανιά: Συμπλοκή μεταξύ μαθητών και διευθυντή σχολείου που τελεί υπό κατάληψη (video)

Εξαιρετικά δυσάρεστες οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν χθες στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά, όταν ο διευθυντής του σχολείου προσπάθησε να σπάσει την κατάληψη, κόβοντας την αλυσίδα που οι ίδιοι μαθητές είχαν τοποθετήσει στην πόρτα του σχολείου.

Οι στιγμές που καταγράφηκαν από κάμερα κινητού μαθητή και δόθηκαν στη δημοσιότητα, και συγκεκριμένα στο  zarpanews.gr, δείχνουν τον διευθυντή του σχολείου, εμφανώς ταραγμένο να αναζητά τρόπο να εισέλθει σε αυτό, ενώ οι μαθητές τον μέμφονται και τον εμπαίζουν με υβριστικό λεξιλόγιο.

Πρόκειται για μία εικόνα που μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει, τόσο για τους μαθητές, οι οποίοι συμπεριφέρονται κατ’αυτόν τον τρόπο σε έναν άνθρωπο που θα έπρεπε να αισθάνονται ως σύμμαχο, όσο και για τον εκπαιδευτικό, ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη απόγνωση, καθώς πασχίζει να τα βγάλει πέρα μόνος του σε μία απόλυτα παράλογη κατάσταση.

Έπειτα από το παραπάνω συμβάν, οι μαθητές υποστήριξαν ότι ο διευθυντής τους χτύπησε, στην προσπάθειά του να κόψει τις κλειδαριές, ενώ αντίστοιχα και ο διευθυντής είπε ότι τα παιδιά τον προπηλάκισαν. Ό,τι κι αν συνέβη τη στιγμή εκείνη, πρόκειται για εικόνες ντροπής που δεν τιμούν καθόλου την ελληνική παιδεία.

Την ίδια ώρα, υπό κατάληψη βρίσκονται συνολικά 31 σχολεία στο Ηράκλειο της Κρήτης, με τους μαθητές να αντιδρούν κυρίως για τη χρήση μάσκας, καθώς και για άλλα προβλήματα υποδομών των σχολείων, και δεκάδες άλλα σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, σήμερα εξωσχολικοί έκλεισαν το 14ο Γυμνάσιο Καλλιθέας, ενώ υπό κατάληψη βρίσκεται και η Σιβιτανίδειος.