Δήμος Πειραιά: Θα μοιράσει υγειονομικό υλικό σε όλα τα σχολεία

Ο Δήμος Πειραιά εν όψει της έναρξης των μαθημάτων μετά από την απόφαση της κυβέρνησης, της Γ΄ Λυκείου τη Δευτέρα 11 Μαΐου και των υπολοίπων τάξεων του Λυκείου και του Γυμνασίου τη Δευτέρα 18 Μαΐου θα προμηθεύσει όλες τις σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης με υγειονομικό υλικό, για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Πειραιά, μέσω της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα προσφέρει στους μαθητές μάσκες πολλαπλών χρήσεων, καθώς και αντισηπτικά για τους σχολικούς χώρους, ενώ θα προμηθεύσει με σύγχρονα θερμόμετρα για την εξ αποστάσεως μέτρηση της θερμοκρασίας, τα φαρμακεία των Γυμνασίων και των Λυκείων της πόλης.

Στην περίπτωση που αποφασίσει η κυβέρνηση την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο Δήμος Πειραιά θα προμηθεύσει με υγειονομικό υλικό τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της πόλης.

Η δήλωση του Δημάρχου Πειραιά

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως ο Δήμος Πειραιά από την πρώτη στιγμή που έπληξε η πανδημία του κορωνοϊού τη χώρα μας, αναλαμβάνει καθημερινά μια σειρά κοινωνικών πρωτοβουλιών με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, προσθέτοντας: «Με την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, είμαστε έτοιμοι να εξοπλίσουμε τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της πόλης μας με μάσκες, αντισηπτικά κ.ά., προκειμένου να προφυλάσσουν την υγεία τους οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί. Η προσφορά αυτή αποτελεί για εμάς αυτονόητη υποχρέωση, καθώς οφείλουμε να στηρίξουμε την εκπαιδευτική κοινότητα, η οποία επηρεάζεται αυτή την περίοδο από την υγειονομική κρίση. Ως Δημοτική Αρχή θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή επαναλειτουργία των σχολείων και την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών».