Είναι αυτή η ελληνική παραλία η καλύτερη στην Ευρώπη για οικογενειακές διακοπές;

Η βρετανική εφημερίδα Guardian δημοσιοποίησε τη λίστα με τις δέκα καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη για οικογενειακές διακοπές. Στην κορυφή βρίσκεται η παραλία του Αγίου Γεωργίου στην Nάξο.

Ας γνωρίσουμε την παραλία του Αγίου Γεωργίου

Η παραλία του Αγίου Γεωργίου βραβεύεται κάθε χρόνο με γαλάζια σημαία, για την καθαρότητα των νερών και την άριστη οργάνωση των υπηρεσιών που παρέχονται σε αυτήν. Η κοσμοπολίτικη παραλία του Αγίου Γεωργίου είναι από τις πιο αγαπητές για τους επισκέπτες του νησιού, φημίζεται για τη ψιλή χρυσή αμμουδιά και τα καταγάλανα ρηχά νερά της! Κύριοι λόγοι που την καθιστούν ελκυστικό προορισμό για οικογένειες με μικρά παιδιά. Η παραλία εκτείνεται σε μήκος ενός χιλιομέτρου, είναι άριστα οργανωμένη, υπάρχει πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες, διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες, beach-bar, εστιατόρια, εγκαταστάσεις για water και beach sports καθώς και κέντρο εκμάθησης wind surfing. 
Η παραλία του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Χώρας της Νάξου, απέχει 1 χλμ από το λιμάνι και δέκα λεπτά από το κέντρο με τα πόδια. Είναι δηλαδή η καλύτερη επιλογή για όσους δε θέλουν να απομακρυνθούν από τη Χώρα.

«Η Ελλάδα έχει πολλές πανέμορφες παραλίες, αλλά όταν αυτές συνδυάζουν και την καταλληλότητα για παιδιά, τη μερίδα του λέοντος κατέχει η Νάξος. Μία από τις καλύτερες για οικογένειες είναι ο Άγιος Γεώργιος, που απέχει μόλις πέντε λεπτά από τη Χώρα. Τα ζεστά και ρηχά νερά της είναι κατάλληλα για κωπηλασία και καταδύσεις με αναπνευστήρα, αλλά και για χαρούμενα παιδιά.» αναφέρει η Guardian στα θετικά της παραλίας.

Αυτές είναι οι δέκα καλύτερες οικογενειακές παραλίες στον κόσμο

1. Άγιος Γεώργιος, Νάξος

2. Morgat, Βρετάνη

3. Praia da Salema, Αλγκάρβε

4. Ysteri, Φινλανδία

5. Cala Gonone, Σαρδηνία

6. Comillas, Ισπανία

7. Sunj, Κροατία

8. Pinarello, Κορσική

9. Ramla l-Hamra Gozo, Μάλτα

10. Es Grau, Μινόρκα

Πηγή Κεντρική Φωτό: kalimera.nu