Ελλείψεις στα φάρμακα: Καθησυχάζει τους γονείς ο Πλεύρης – Τι αλλάζει στη συνταγογράφηση

Έκτακτη ενημέρωση για τις ελλείψεις που παρατηρούνται σε συγκεκριμένα φάρμακα πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξη Τύπου. Μαζί του, βρίσκονται ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου και ο πρόεδρος του ΙΦΕΤ, Γιάννης Σωτηρίου.

Καθησυχάζει τους γονείς ο Πλεύρης

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, εμφανίστηκε καθησυχαστικός όσον αφορά στην αντιμετώπιση των ελλείψεων σε συγκεκριμένα φάρμακα. «Έχουμε διασφαλίσει την επάρκεια των φαρμάκων, δεν θα υπάρχει καμία επιβάρυνση στους πολίτες», τόνισε στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Υγείας.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας στους γονείς, είμαι και εγώ γονέας δύο μικρών παιδιών. Υπάρχουν αντιπυρετικά σε πλήρη επάρκεια, υπάρχουν γενόσημα, η αγορά είναι πλήρως διασφαλισμένη», συμπλήρωσε.

Μάλιστα ειδικά για  αντιβιώσεις, αντιπυρετικά και «παιδικά φάρμακα» τόνισε ότι  «προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με την υποκατάσταση από γενόσημα φάρμακα, όπου υπάρχουν. Έχουν την επάρκεια τα ελληνικά γενόσημα».

Την ερχόμενη Δευτέρα, το σύστημα έρχεται σε πλήρη λειτουργία και περιμένουμε την αποκατάσταση του προβλήματος σε 10 ημέρες. Τα εισπνεόμενα έχουν έρθει ήδη στη χώρα. Τέλος Ιανουαρίου εκτιμάται ότι θα είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση”.

Μόνο ηλεκτρονικά τα συνταγογραφούμενα φάρμακα σε έλλειψη

Τα συνταγογραφούμενα που είναι σε έλλειψη, θα συνταγογραφούνται μόνο ηλεκτρονικά δήλωσε ο Υπουργός. Προσοχή αυτό δεν αφορά μη συνταγογραφούμενα φάρμακα που θα συνεχίσουν οι πολίτες να τα παίρνουν κανονικά, ελεύθερα από τα φαρμακεία.

Διαβαστε επισησ

Χίος: Η 9χρονη Μαρία και η 10χρονη Μαριάνθη είναι αργυρές παγκόσμιες πρωταθλήτριες στο Duo Paso Doble

«Του αντρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δεν λογιέται»: Ραγίζει καρδιές το video με τον 16χρονο Βασίλη σε αγώνες πυγμαχίας

“Το σκότωσε το μωρό για εκδίκηση στον σύντροφο” λέει ο παππούς της 29χρονης – Μπαμπάς: “Δεν μου είπαν τίποτα για την κηδεία”