Έμεινε έγκυος, ενώ ήδη κυοφορούσε – Γέννησε δίδυμα με διαφορά τριών εβδομάδων

Άφωνη έμεινε μια γυναίκα στη Βρετανία, όταν έμαθε από τον γυναικολόγο της, ότι έμεινε έγκυος σε δεύτερο παιδί, ενώ ήδη κυοφορούσε το πρώτο. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο, καθώς είναι μόλις η 14η περίπτωση καταγεγραμμένη στα χρονικά.

Δίδυμα με διαφορά…21 μέρες

«Τα πρώτα υπερηχογραφήματα έδειχναν μόνο τον μικρό Νόα. Μετά πήρα για τον προγραμματισμένο υπέρηχο στις 12 εβδομάδες που έδειξε και την Ρόζελι» ήταν τα λόγια της μητέρας Ρεμπέκα Ρόμπερτς.

Σύμφωνα με τους γυναικολόγους το ωάριο γονιμοποιήθηκε και εμφυτεύτηκε κατά την πρώτη ωορρηξία. Για ανεξήγητο όμως λόγο η μητέρα είχε ωορρηξία ξανά κατά τη διάρκεια του ίδιου κύκλου γι αυτό και τα δίδυμα έχουν μεταξύ τους διαφορά 21 μέρες.

«Ήταν απίθανο. Δεν γνώριζα καν πως υπήρχε κάτι τέτοιο», πρόσθεσε η Ρεμπέκα Ρόμπετς.

Ο πατέρας Ρις Γούιβερ στην αρχή έμεινε έκπληκτος και πίστευε ότι η σύζυγός του έκανε πλάκα. «Μου έδωσε το υπερηχογράφημα και μου είπε πως περιμένουμε δίδυμα. Καθόλη της διάρκεια της εγκυμοσύνης μου έκανε πλάκα, πως θα κάνουμε δίδυμα και δεν την πίστευα. Πότε δεν την πίστεψα ούτε εκείνη τη φορά. Όταν όμως κοίταξα τις εικόνες και παρατήρησα ένα πολύ μικρό σημάδι που έλεγε δίδυμο πρώτο τότε το συνειδητοποίησα».

«Ήταν μια ανακούφιση που όλα πήγαν καλά»

Η Ρεμπέκα αποκάλυψε ότι μόλις είχε πάρει μια δόση φαρμάκων γονιμότητας που είχαν σχεδιαστεί για να διεγείρουν την ωορρηξία πριν συλλάβει τον Νόα. Και όποιος κι αν είναι ο λόγος που συνέβη, η Ρεμπέκα το χαρακτηρίζει ως ένα «ιατρικό θαύμα». Το δεύτερο μωρό είναι κορίτσι και τόσο η Ρεμπέκα όσο και ο Ρις ανησυχούσαν αν θα τα κατάφερνε. «Επειδή ήταν πολύ μικρό, σκεφτήκαμε μην συμβεί κάτι και δεν ζήσει», δήλωσαν και οι δύο.

«Ήταν μια ανακούφιση που όλα πήγαν καλά», τόνισε η Ρεμπέκα για τα μωρά που γεννήθηκαν με καισαρική τον Σεπτέμβριο του 2020. «Ήταν τόσο μικροσκοπική που χωρούσε στο χέρι σου», προέταξε για να εκφράσει στη συνέχεια το εξής: «Ήταν πολύ δύσκολο, είχα μια πολύ μεγάλη και σοβαρή επέμβαση και τα μωρά μου στην αρχή ήταν σε ξεχωριστά νοσοκομεία».

Σημειώνεται πως ο Νόα πήγε σπίτι του στις τρεις εβδομάδες ενώ η Ροζαλί έμεινε μέσα για 95 ημέρες, βγαίνοντας λίγο πριν τα Χριστούγεννα. «Πλέον δεν έχουμε καθόλου αγωνία για την υγεία της, δείχνει σημάδια ότι θέλει να μποσουλίσει και βγάζει κραυγές», ανέφερε ο Ρις.