“Έχω τη συνεπιμέλεια του παιδιού μου με τον πρώην σύζυγό, αλλά δεν μου το αφήνει τα βράδια, τι να κάνω;”

«Ενώ είχα την επιμέλεια του τέκνου μου (σήμερα 9 ετών), μετά από κατάθλιψη που έπαθα έχω πλέον τη συνεπιμέλεια με τον πρώην σύζυγο.

Εκείνος μετακόμισε μακριά από τον τόπο κατοικίας μου (λόγω της δουλειάς του) και δεν μού αφήνει το παιδί για ύπνο τα βράδια, ενώ κανονίζει ο ίδιος τις ημέρες και ώρες συνάντησης, σαν να είχε την αποκλειστική επιμέλεια. Κάθε φορά που θίγω το ζήτημα, μάλιστα, με απειλεί με δικαστική διαμάχη και λέγοντας μου ότι θα στερηθώ τελείως το παιδί μου. Τι μπορώ να κάνω;».

Απαντά η δικηγόρος Σοφία Νικολάου

«Για να μπορέσουμε να σας δώσουμε τη σωστή νομική συμβουλή θα πρέπει να μας διευκρινίσετε τον τρόπο με τον οποίο αποκτήθηκε η συνεπιμέλεια του ανηλίκου τέκνου σας, δηλαδή υπάρχει κάποιο ιδιωτικό συμφωνητικό, υπάρχει κάποια δικαστική απόφαση και τι έχει προβλεφθεί για την επικοινωνία του τέκνου με τον γονέα που δεν διαμένει μαζί του, κατά το χρόνο που την επιμέλεια την ασκεί ο άλλος γονέας. Επίσης, εάν δεν έχει καθοριστεί ο τρόπος επικοινωνίας του τέκνου με τον γονέα που δεν ασκεί την επιμέλεια θα πρέπει να υπάρξει δικαστική απόφαση, εφόσον κινήσετε τις απαιτούμενες δικαστικές ενέργειες, η οποία και θα καθορίζει το δικαίωμα επικοινωνίας».

Σοφία Νικολάου
Δικηγόρος Αθηνών

Διεύθυνση: Αμερικής 18, Αθήνα, 106 71
Τηλέφωνο: 211-1063900-98
Φαξ: 211-1063999
E-mail: sofianikolaou79@gmail.com